Milliyetçiler Dayanışma Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na destek!

Yaşar Okuyan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile basın toplantısı düzenledi. Okuyan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıkladı.

GÜNDEM 26.05.2023, 16:15 26.05.2023, 16:22
Milliyetçiler Dayanışma Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na destek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Milliyetçiler Dayanışma Platformu adına yaptığı açıklamada, platformun Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını duyurdu. Okuyan, platformun Anadolu'daki milliyetçi kesimlerle yapılan görüşmelerin ardından bu kararı aldıklarını belirtti. Morali bozuk olan milliyetçilerin seçimde oy kullanmayacaklarını ifade ettiği ve ortak bir karar almak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.
Okuyan ayrıca, Cumhur İttifakı'nın adayını destekleyen Sinan Oğan'a yönelik tepkisini dile getirdi. Birinci turda kendisinin ve diğer arkadaşlarının büyük ölçüde Sinan Oğan'a oy verdiğini söyleyen Okuyan, Oğan'ın son hamlesinin platform içerisinde büyük bir infiale neden olduğunu ifade etti. Okuyan, ATA İttifakı'nın adayı oldukları için Sinan Oğan'a oy verdiklerini ancak Oğan'ın takındığı enteresan çizgiye devam ettiğini belirtti ve Oğan'a yolu açık olsun temennisinde bulundu.
Milliyetçiler Dayanışma Platformu adına yapılan açıklamada ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı İçişleri Bakanı olarak değerlendirmesini istediklerini ifade etti. Okuyan, Kılıçdaroğlu'nun Özdağ'ı Bakan olarak görevlendirerek partideki değerliliklerini göstermesini ve samimi bir talepleri olduğunu belirtti.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise konuşmasında seçimleri Türkiye'nin göçmenistan olup olmayacağına dair bir referandum olarak gördüklerini ve Türk halkının göçmen istilasına "hayır" diyeceğini düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin ve hassasiyetlerini koruyan herkesin bu süreçte net bir şekilde ortaya çıktığını ve Türk milletinin birliğini ve varlığını korumak için terör örgütleriyle etkili ve stratejik bir mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Özdağ, Zafer Partisi'nin bu mücadelenin güvencesi olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin çıkarlarına uygun bir şekilde 13 milyon sığınmacının vatanlarına gönderilmesi konusunda da güvence verdiklerini belirtti.
Özdağ ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sinan Oğan'a "eleman" demesine ilişkin soruya da yanıt verdi. Bu ifadenin şık olmadığını belirten Özdağ, bir cumhurbaşkanının cumhurbaşkanı adayı olan birinden bahsederken daha saygılı bir dil kullanması gerektiğini söyledi. Ancak, bu tür dedikodulara yanıt vermek istemediğini ve sonuçta bu siyasi bir tercih olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı