Milyonluk vurgun yapan ‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı

Ankara’da ‘banyo topu’ üretimi karşılığında 3 kat fazla kazanç vaadeden ve sistemdeki 40 bin kişiyi dolandırdığı belirtilen ‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi Süleyman Kocabaş tutuklandı.

GÜNDEM 15.08.2022, 22:05
4
Milyonluk vurgun yapan ‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı
Sabah’ta yer alan habere göre; Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde faaliyet gösteren ve saadet zinciri olduğu öne sürülen ‘Deterjan Pazarı’ firmasının yüzlerce kişiyi mağdur ettiği öne sürülen şirket sahibi Süleyman Kocabaş tutuklandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Deterjan Pazarı firmasına yönelik teknik ve fiziki olarak çalışma başlattı. Mali Şube ekipleri Süleyman Kocabaş ve yöneticilerin aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına alırken 4 işyeri ve 8 ikamette arama yaptı.
Sisteme dahil olan mağdurlara ödeme sürecinde tıkanmalar yaşadığı ve sistemin çöktüğü anlaşıldı. Mali polisin yaptığı tespitlerde 40 bin üzerinde mağdurdan 100 milyon lira üzerinde para toplandığı, yapılan ürünlerin fabrikada atıl halinde olduğu, firmanın bu ürünleri satma iradesiyle hareket etmediği, firmanın yurtiçi ve yurtdışına ürün satışı yapmadığı tespit edildi.
Polis, banyo topunun piyasa fiyatını da takibe aldı. Yapılan incelemede şüphelilerin tek bir banyo topu için talep ettiği hammadde ücretinin, ürünün piyasadaki satış fiyatından fazla olduğu tespit edildi. Operasyonun duyulmasının ardından mağdurlar Ankara emniyetine şikayette bulunmak için koştu. Soruşturmada firma hakkında şikayette bulunan mağdurların sayısı 100’ü geçti.
Ankara emniyetinde 4 gün süren ifade işlemlerinin ardından adliye sevk edilen Süleyman Kocabaş ile birlikte 1 kişi daha tutuklanırken 3 kişi adli kontrol 3 kişide serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı