Son Dakika

Mısır'da neler oluyor: Darbeci Sisi çok sayıda bakan görevden aldı

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından sunulan değişiklik parlamentoda bugün gerçekleşen genel kurul oturumunda onaylandı.

DÜNYA 13.08.2022, 17:05
1
Mısır'da neler oluyor: Darbeci Sisi çok sayıda bakan görevden aldı
13 bakan birden görevden alan Mısır'ın darbeci lideri Sisi, gerekçe olarak hükümetin performansını artırma isteğini gösterdi.
Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, Mısır Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından sunulan 13 bakanlıkta yapılan değişiklikleri bugün genel kuruldaki oturumda onayladı.
Kabinede yapılan revizyon başta Sağlık, Havacılık, Göçmenlik, Yerel Kalkınma ve Eğitim olmak üzere 13 bakanlığı kapsıyor.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, parlamentoyu, Başbakan ile görüştükten sonra kararlaştırılan kabine değişimini görüşmek üzere toplanmaya çağırarak, söz konusu değişikliğin devletin çıkarlarını ve yeteneklerini korumaya katkıda bulunan iç ve dış önemli dosyalarda hükümetin performansını artıracağını ifade etti.
Mısır Anayasası’nın 147’nci maddesi Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a danışarak ve parlamentoda mutlak çoğunluğun onayını alarak kabine değişikliği yapma hakkı tanıyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı