MKE'ye sahip çık mitingi: Biz bu filmi daha önce de gördük

Saadet Partisi, Makina Kimya Endüstrisi işçileri tarafından Kırıkkale'de düzenlenen "MKE'ye Sahip Çık" mitingine Parti Sözcüsü Birol Aydın ile katılarak işçilerin yanında durdu.

SİYASET 22.06.2021, 09:45
11
MKE'ye sahip çık mitingi: Biz bu filmi daha önce de gördük
Makina Kimya Endüstrisi'nin (MKE) statüsünün değiştirilmesi ve MKE A.Ş. olarak yapılandırılmasıyla kamudaki istihdam kanunlarının yok sayılarak "İş Kanunu"na göre personel istihdam edilmesine karşı çıkan Saadet Partisi, yıllarca MKE'de alın teri döken işçileri yalnız bırakmadı.
AKP'nin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na ilişkin kanun teklifine karşı Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda, "MKE'ye Sahip Çık" mitingi düzenlendi. Mitinge, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel katıldı. Mitingde konuşan MKE çalışanı Fuat Kürkçü, “Düzenlemenin ne getirip ne götüreceğini öğrenmek istiyoruz. Ciddi bir değişimle karşı karşıyayız. Biz çalışanlar olarak bu değişimden çok daha güçlü çıkmak istiyoruz. Haklarımızı koruyacağız. Korumadığımız haklara sahip olamayız.” dedi. Mitingde konuşan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Biz bu filmi daha önce de gördük. Önce statü değişikliği diyecekler, anonim şirket diyecekler. Ama biz de diyoruz ki biz, sizin Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesindeki tutumunuzu biliyoruz, sizi SEKA'dan biliyoruz.” dedi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Kırıkkalelilere seslendi. 
Birol Aydın şunları söyledi: 
“Kendimize, şehrimize ve ülkemize sahip çıkmak, bugün MKE'ye sahip çıkmakla mümkündür. Hani iktidar cenahı tarafından beka, beka, beka diye 7/24 nutuklar atılıyor ya; beka demek, kuru hamaset yapmak değildir. Ülkenin ve devletin bekasına sahip çıkmak, nutuk atarak olmaz; Makine Kimya'ya sahip çıkmakla olur. Milletin ve devletin bekası, ancak üretimle olur, demokrasiyle olur; ülkemizde tam hukuk halini ve birlikte yaşama bilincini hâkim kılmakla olur. Bizler, bugün Kırıkkale'ye, sizlerin yanına Makine Kimya'nın önemini anlatmak için, bu kurumların Türkiyemiz için, silahlı kuvvetlerimiz için ne kadar büyük öneme sahip olduğunu anlatmak için gelmedik. Biz, bugün buraya son 20 yıldır ülkemizde uygulanan yanlış, beceriksiz, kaygı ve endişe verici özelleştirme anlayışının, bugün Kırıkkale'de de gelip kapımıza dayandığını ve bu nedenle sizlerin de kaygılarınızda haklı olduğunuzu dolayısıyla kendinize ve şehrinize sahip çıkmak gerektiğini, kendinize sahip çıkmanın da Makine Kimya'ya sahip çıkmaktan geçtiğini hatırlatmak ve sizlerle beraber aynı hassasiyetleri taşıdığımızı belirtmek için geldik.
Biz bu filmi daha önce de gördük. Önce statü değişikliği diyecekler, anonim şirket diyecekler. Ama biz de diyoruz ki; biz, sizin Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesindeki tutumunuzu biliyoruz, sizi SEKA'dan biliyoruz” Biz, iktidarda bulunanların söylediklerine değil, yaptıklarınıza bakıyoruz. Çünkü daha önceki yanlış özelleştirme örnekleri ortadadır. Onun için bugün Kırıkkaleliler, Makine Kimya çalışanları, doğrudan veya dolaylı olarak Makine Kimya'dan istifade eden insanlarımız sadece Kırıkkale'ye değil, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmaktadır. Bu bilinçle çok haklı bir direniş ortaya koyarak, topyekun bu yanlış niyetin bozulmasına vesile olacağız. Zaten ülkemiz, insanımız yeni bir başlangıca ve yeni bir döneme susamıştır. Bu nedenle, bugüne kadar hangi partiye oy vermiş olursak olalım, şimdi zaman, kendimize sahip çıkma zamanıdır. Bugün zaman, çoluk çoçuğumuzun geleceğine sahip çıkma zamanıdır.”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, “Dosta güven, düşmana kaygı veren. Mehmetçiğimizin elindeki silahını, topunu tüfeğini veren, gurur kaynağımız obüsleri üreten, Altay Tankı’nın en önemli parçalarını üretecek olan Türkiye’nin gözbebeği MKE’nin özelleştirilmesi demek, tank-palet fabrikası, PTT, Türk Telekom gibi bir milli varlığı gözden çıkarmaktır.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı