Mohammad Farazmand: ABD’ye gereken cevabımızı vereceğiz

İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, İran Devrim Muhafızları Komutanı General Kasım Süleymani’nin şahadetinin sene-i devriyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 04.01.2023, 04:35
2
Mohammad Farazmand: ABD’ye gereken cevabımızı vereceğiz
İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, İran Devrim Muhafızları Komutanı General Kasım Süleymani’nin şahadetinin sene-i devriyesiyle ilgili, Süleymani’nin ABD’nin terörist eylemiyle şehit edildiğini dile getirdi. Farazmand, “Bu, ABD ile bizim aramızdaki bir meseledir. Bu, ABD’nin kirli dosyasına bir sayfa daha ekledi. ABD’ye cevabımızı vereceğiz” dedi.
İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, ABD’nin hain terör saldırısı sonucu şehit edilen İran Devrim Muhafızları Komutanı General Kasım Süleymani’nin vefatının sene-i devriyesinin 3’üncü yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Farazmand, Süleymani’nin ABD’nin terörist eylemiyle şehit edildiğini dile getirerek, “Süleymani başka ülkenin misafiri olduğu topraklarında şehit edildi. Savaş meydanında kendisiyle mücadele edemediler. Bu ABD ile bizim aramızdaki bir meseledir. Bu ABD’nin kirli dosyasına bir sayfa daha ekledi. ABD’ye gereken cevabımızı vereceğiz. Bu dosya takip ediliyor. ABD, Biden döneminde de buna benzer tavırlarını sürdürüyorlar. ABD yönetimi, biz İran’daki kargaşaya yatırım yapmak istiyoruz demekten durmuyor. İran düşmanlarına karşı her zaman cevap verecektir” ifadelerini kullandı.
Kasım Süleymani’yle birçok toplantıda bulunduğunu söyleyen Farazmand, şunları kaydetti; “Süleymani İran’ın stratejik kararlarında yer alıyordu. Boşluğu hiçbir zaman doldurulmayacak biriydi. Açtıkları yol, ufuk ve bakış açısı her zaman devam edecektir. İran’ın stratejik konularında açtığı yol her zaman bize yol gösterici olacaktır. İran bugün tehditlere karşı çok rahat durabiliyorsa kendilerinin açtığı yoldan dolayıdır. İran halkı bu konuda kendilerine borçludur. Batı basını da bu konuda İran’ın çok güçlü olduğunu söylüyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı