Mossad Başkanı Türk dostu şirkete ceo oldu...

İsrailli NSO Group tarafından üretilen PEGASUS casus yazılım ile Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un da aralarında bulunduğu 50 binden fazla kişinin cep telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 02.08.2021, 04:35
13
Mossad Başkanı Türk dostu şirkete ceo oldu...
Dünya PEGASUS casus yazılımını konuşurken….
İsrailli NSO Group tarafından üretilen PEGASUS casus yazılım ile Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un da aralarında bulunduğu 50 binden fazla kişinin cep telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı. Bu ifşaatın yapıldığı günlerde, MOSSAD eski Başkanı Yossi Cohen, dünya teknoloji devi SOFTBANK’a CEO oldu. SOFTBANK’ın kurucusu Masayoshi Son, Türkiye’yi yakından tanıyan ve seven bir isim. Son’un en önemli tatil duraklarından biri de Türkiye.
geçtiğimiz aylarda görevini David Barnea’ya devreden MOSSAD eski Başkanı Yossi Cohen Türkiye dostu şirkete üst düzey yönetici oldu. Cohen, SOFTBANK’ın İsrail merkezli operasyonlarını yönetecek. SOFTBANK’ın kurucusu ve CEO’su Masayoshi Son, Türkiye’yi tanıyan ve seven bir isim. Son’un en önemli tatil duraklarından biri de Türkiye. Öyle ki büyük teknolojik firmaların TEK ADRESi olan ARM firmasını 2016 yılında bünyesinde katan Son, 32 milyar dolarlık dev sözleşmeyi, Marmaris’te imzalamıştı.

SoftBank sıradan bir şirket değil. Global markaların içinde, o da olmasa yanında, sağında solunda yani mutlaka bir şekliyle bağlantısı olan bir firma. Örneğin, SOFTBANK Uber, Alibaba, TikTok, gibi şirketlerde de söz hakkına sahip. 200’den fazla şirketi bulunan SOFTBANK’ın Asya’dan Ortadoğu’ya, Avrupa’dan Amerika’ya kadar farklı coğrafyalarda yatırımları bulunuyor. SOFTBANK’ın üzerinde en fazla durduğu ve kaynak ayırdığı husus yapay zekâ.

SOFTBANK CEO’su Masayoshi Son Türkiye’yi tanıyan ve seven bir isim. Son’un tatil duraklarından biri de Türkiye. Öyle ki büyük teknolojik firmaların TEK ADRESİ olan ARM firmasını 2016 yılında bünyesinde katan Son, 32 milyar dolarlık dev sözleşmeyi, Marmaris’te imzalamıştı. Samsung, Huawei, Apple gibi firmalar ARM’nin ürünlerini kullanıyorlar, çünkü ARM alanında tek adres. SOFTBANK Japon menşeili bir firma olmanın ötesinde küresel bir güç, telekomünikasyon denilince karşımıza çıkan ilk beş firmadan biri. Son da Japonya’nın en zengin iş adamları arasında ikinci sırada.

İsrail özellikle yazılım teknolojisi konusunda oldukça iddialı. Geçtiğimiz günlerde tüm dünya İsrailli NSO Group tarafından üretilen PEGASUS adlı casus yazılım ile 50 binden fazla kişinin cep telefonunun dinlendiği ortaya çıkmıştı. Bu kişiler arasında en dikkat çekeni ise Fransa Cumhurbaşkanı Emannuelle Macron oldu. Olayın ortaya çıkmasının ardından Macron cep telefonunu ve numarasını değiştirdiği açıklandı. Cep telefonlarına yapılan sızma ile 34 ülkeden 600’e yakın siyasetçi, bürokrat ve üst düzey yöneticinin dinlediği ifade edildi.

Cohen’i İsrail’deki operasyonlarını başına getiren SOFTBANK’ın Arap ülkeleriyle de sıkı bir ekonomik işbirliği içerisinde. Cohen’in son yıllarda bazı Arap ülkeleriyle kurduğu yakın ilişki, bu görevlendirmede önemli bir rol oynamış olabilir. Öte yandan MOSSAD’ın bilgi toplama ve bunları işlemdeki mahareti de sır değil. COHEN dönemindeki faaliyetleri de bunda etkili olmuş olabilir. Tüm dünya maske bulamazken Almanya’nın sipariş ettiği 6 milyon maske Kenya’da kaybolmuş gözler MOSSAD’a çevrilmişti. MOSSAD’ın Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine illegal yollardan koronavirüs test kiti tedarik ettiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı