Son Dakika

MSB, Kastamonu sel felaketinin uydu görüntülerini yayınladı

Sağanak yağış, Batı Karadeniz ve Ankara’da sel afetine yol açtı. Kastamonu’nun ilçelerindeki selin şiddeti Türkiye’nin milli uydusu Göktürk-1 ile uzaydan görüntülendi.

GÜNDEM 02.07.2022, 10:40
2
MSB, Kastamonu sel felaketinin uydu görüntülerini yayınladı
27 Haziran Pazartesi günü etkili olan sağanak yağış, Kastamonu’nun İnebolu, Abana, Bozkurt, Küre ve Şenpazar ilçelerinde sele yol açtı. Özellikle İnebolu’da ilçenin merkezinden geçen Söke Çayı’nın taşmasıyla ilçede gerekmedikçe sokağa çıkmama, iş yerlerini açmama uyarısı yapıldı. Selden önce Afet ve Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Kastamonu’da kırmızı kod uyarısı yapmıştı.  

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kastamonu'daki sel felaketi sonrası hasar tespit çalışmalarında kullanılmak üzere, Göktürk-1 Uydusu ile çekilen görüntülerin ilgili kurumlarla paylaşıldığını açıkladı. 
Bakanlık resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kastamonu’daki sel felaketi sonrası hasar tespit çalışmalarında kullanılmak üzere Hava Kuvvetlerimiz tarafından Göktürk-1 Uydusu ile çekilen görüntüler, Harita Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanıma hazır hâle getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarımızla paylaşıldı.” ifadesine yer verildi.  
Göktürk-1’in uzaydan çektiği görüntülerde İnebolu ve Abana ilçelerinde yaşanan sel felaketinin boyutu gözler önüne seriliyor. İlçelerin ortasından geçen derelerin taştığı, denizin renginin sel suyuyla değiştiği açıkça görülüyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı