MSB'den NATO'ya sert tepki! "NATO üyesinin bencil ve şımarık tavrı.."

Milli Savunma Bakanlığı NATO'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajını silmesine tepki gösterdi. MSB açıklama da " NATO'nun kurumsal kimliğine ve saygınlığına büyük zarar vermiştir"  dedi

GÜNDEM 02.09.2022, 21:40
MSB'den NATO'ya sert tepki!
Milli Savunma Bakanlığı NATO'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı, Yunanistan'dan gelen baskılar nedeni ile silmesine sert tepki gösterdi.
NATO'nun saygınlığına yaptığı davranış ve tutum nedeni ile büyük zarar verdiğinin vurgulandığı açıklama da şu ifadeler kullanıldı.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutladığı sosyal medya paylaşımını, bir başka NATO üyesinin bencil ve şımarık tavrı üzerine iradesini devretmek anlamına gelecek şekilde kaldırması kabul edilemez. 30 Ağustos'a Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği resmi isim 'Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'dür. Bu milletimizin iradesidir ve değiştirilemez. Yıllardır hiçbir sorun teşkil etmeyen ve itiraz edilmeyen Zafer Bayramı'na yapılan atfın, bu kez uçaklarımıza radar kilidi atarak NATO görevlerini bile sabote etmekten çekinmeyen bir ülkenin mesnetsiz talebi üzerine silinmesi, NATO'nun kurumsal kimliğine ve saygınlığına büyük zarar vermiştir" 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı