MTÜ’deki gelişim göz kamaştırıyor

Birbirinden değerli çalışmalara imza atan Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulalı üç sene olmasına rağmen önemli bir sıçrama gerçekleştirdi.

EĞİTİM 05.12.2021, 07:30
12
MTÜ’deki gelişim göz kamaştırıyor
18 Mayıs 2018’de kurulan ve Eylül 2018’de eğitim ve akademik faaliyetlerine başlayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, kısa sürede önemli bir mesafe kat etti. Kuruluşunda aktif olarak ziraat fakültesi ve 8 meslek yüksekokuluna sahip olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 3. yılında 6 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, lisansüstü enstitüsü ve 11 uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 3 yıllık süreçte akademik kadro noktasında gücüne güç katarken gerçekleştirilen çalışmalar, bilimsel projeler ve topluma katkı faaliyetlerinde “Model Alan Değil, Model Olan Üniversite” anlayışıyla hareket ediliyor.

* Pandemi sürecinde birçok kurum sorular ve sorunlar içinde savaşırken, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, eğitim öğretim faaliyetlerine hız kesmeden devam etti. Gerçekleştirdikleri online programlarla Türkiye’de örnek alınan kurumlar arasına giren MTÜ, aynı zamanda bölgede ilk güvenli kampüs belgesini de aldı. Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve ildeki kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmalar yürüten MTÜ, iç ve dış paydaşların sağlığını güvence altına almak amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzman ekiplerince gerçekleştirilen tetkikler sonucu YÖK ve TSE arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hazırlanan “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi”ni bölgede ilk alan üniversite oldu.

Bir gençlik federasyonunun düzenlediği ankette 2020 yılının en iyi üniversitesi olarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi seçilirken topluma katkı konusunda da öncü bir üniversite duruşu sergileniyor. Bu bağlamda MTÜ yaşlıları da düşünerek hayata geçirdiği Yaşlı Yaşam Merkezi projesi ile yaşlıların topluma kazandırılması adına onlara üniversitenin uygulama oteli olan Kale Göl Otel’de eğitimler verecek. Öte yandan MTÜ, yapmış olduğu çalıştaylar, konferanslar, söyleşiler ile bölgedeki birçok kurumu da bir araya getiriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı