Mücadelenin sonuca ulaşması için iktidar olmalıyız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Kadın Kolları Gençlik Başkanlığı tarafından organize edilen gençlik kampında gençler ile bir araya geldi…

GÜNDEM 16.05.2022, 06:10
5
Mücadelenin sonuca ulaşması için iktidar olmalıyız
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kadın Kolları Gençlik Başkanlığı tarafından Ankara-Haymana’da düzenlenen Gençlik Kampı’nda teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Karamollaoğlu, düzenlenen programda gençlerin sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, adaletli bir dünya kurulması için mücadelelerin yanı sıra dünyadaki sistemin dışında adil bir sistemin kurulması gerektiğini belirterek, iktidar sahibi olunmaz ise bunun mümkün olmadığını söyledi.Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kadın Kolları Gençlik Başkanlığı tarafından Ankara-Haymana’da düzenlenen Gençlik Kampı’na katıldı. Kampta teşkilat mensuplarının sorularına cevap veren Karamollaoğlu, bir ülkede en önemli konunun düzgün bir yönetim olduğunu ifade ederek, “Eğer bir düzen var ise inşa eden, kuran birileri de vardır. Şehirlere baktığımızda belediyeler, ülkeye baktığımız zaman yönetimler karşımıza çıkıyor. Bir yerde yönetim becerikli ve düzgün ise o şehrin, o ülkenin yönetimi de düzgün demektir. O ülkede yaşayan insanlar mutlu olurlar. Eğer yöneticiler insanları düşünürler ise” dedi.

Millî Görüş hareketinin tek hedefinin Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, bütün insanlığın saadeti için çalışan bir topluluk olduğunu belirterek, “Biz Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için çalışan bir topluluğuz. Bizim bir tane hedefimiz Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak. Amblemimize bakın; bir hilal, beş adet de yıldızdan meydana geliyor. Hilal bizim manevi değerlerimizi gösterir, beş tane yıldız ise bunların umdelerini ifade ediyor. En büyük yıldız, bütün insanlığın saadeti için çalışan bir topluluğuz. Peki insanlar nasıl mutlu ve bahtiyar olurlar? Fikir hürriyeti kendilerinde olur, düşündükleri gibi, inandıkları gibi yaşarlar. Bu ne ile teminat altına alınır; adalet. Adalet mülkün temelidir. Bunun için insanları belli bir noktada ikna etmek için gayret gösteririz ancak zorlayamayız” ifadelerini kullandı.

Sadece manevi olarak değil, insanların maddi ihtiyaçları için de çalışmalarının gerekli olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “İnsanların başkasına ihtiyacı olmadan yaşamlarını devam ettirmeleri için maddi çalışmalar yapmak da bizim temel görevimiz. Sadece manevi meselelerle ilgilenip maddi meseleleri bir kenara koyamayız. Bir insan bir yerde çalışıp karşılığında aldığı ücretle kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayamazsa aileler sürünür. Onun için insanların maddi ihtiyaçlarını en mükemmel şekilde karşılamak bizim en önemli diğer bir görevimiz” dedi.

Öncelikle ahlaki ve manevi değerlerin ihyasının öncelikli olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, ahlaki ve manevi değerlerin ihya edilmemesi ile yok olunacağına dikkat çekerek, “Erbakan Hocamız bizim prensiplerimizi hayata geçirirken bize en önemli görevimizin ahlaki ve manevi değerlerimiz. Çünkü ahlaki ve manevi değerlerimizi ihya edemezsek yok olur, başkalarına benzeriz demişti. İnsan hep benim için olsun ister, her şeyin kendisi için olmasını ister. Ahlaki ve manevi değerler ise bize bunun paylaşılması gerektiğini belirtir. Bu da yetmez, öbür taraftan maddi kalkınma da arkasından gelecek en önemli vazifemiz. Biz ülkemizi diğer ülkelerden daha güçlü hale getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Adaletli bir dünya kurulması için mücadelelerin yanı sıra dünyadaki sistemin dışında adil bir sistemin kurulması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, iktidar sahibi olunmaz ise bunun mümkün olmadığını belirterek, “Bunlar sağlandıktan sonra ise şahsiyetli bir dış politika uygulanması gerekli. Bizim onlarla mücadelemiz önümüze çıkacak. Biz onların kendileri için kurduğu sistemin dışında, adaletli bir dünya kurmak için çalışmalıyız. Bu inanç sistemi bizi azimli kılıyor. Bu bizim temelimizdir. Namaz kılmak, dua edip Cenab-ı Hak’tan yardım dilemek elbette gerekli ama içinde bulunduğumuz şartlarda mücadelenin sonuca ulaşması iktidar sahibi olmakla mümkündür” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı