Muharrem İnce desteklerim dedi: Erdoğan'ın kaybetme ihtimali yüksek

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, çoklu aday ve seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ne olacağını açıkladı. İnce ikinci tura kalacak adayı ölümüne destekleyeceğini söyledi.

GÜNDEM 05.03.2023, 18:20
1
Muharrem İnce desteklerim dedi: Erdoğan'ın kaybetme ihtimali yüksek
İYİ Parti lideri  Meral Akşener'in  Altılı Masa'nın  Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesine karşı çıkması ve  CHP'li belediye başkanları  Ekrem İmamoğlu ve  Mansur Yavaş'a çağrıda bulunması siyaset arenasını hareketlendirdi. Muharrem İnce'yi aday gösteren Zafer Partisi Ümit Özdağ Mansur Yavaş için miting düzenleme kararı verirken, İnce bu karara tepki gösterdi. 
Muharrem İnce çoklu aday ve seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ne olacağını açıkladı. İnce ikinci tura kalacak adayı ölümüne destekleyeceğini söyledi. İnce, "Dilimde tüy bitti bu ülkenin sorunu matematiktir diye. Tekrar söylüyorum, çoklu adayda hiçbir sıkıntı yoktur. Katılımı artırır. Katılımı artırınca da Erdoğan'ın kaybetme ihtimali yükselir." diye konuştu.
İnce şunları söyledi:
"Matematik problemi var Türkiye'nin. Başkanlık sisteminde oy bölme olayı yoktur. Parlamenter sistem için geçerlidir oy bölme işi. Bir Erdoğan'ın tarafı var bir de muhalefetin. 3 aday olsun, 5 aday olsun, 15 aday olsun hiç fark etmez. Birinci turda Erdoğan 50+1'i alıyorsa zaten geçmiş olsun. Tek aday da olsanız 15 aday da olsanız bir şey fark etmiyor.
Diyelim ki Erdoğan 50+1'i alamadı ve 48'de kaldı. Muhalefet de çoklu aday olarak girip yüzde 52 aldı toplamda.

Ama şuraya bakmak lazım. 2014 'te katılım yüzde 74'tü insanlar sandığa gitmedi. 2018'de ise 5 adaylı seçimde katılım yüzde 86'ydı. Dilimde tüy bitti bu ülkenin sorunu matematiktir diye. Tekrar söylüyorum, çoklu aday hiçbir sıkıntı yoktur. Katılımı artırır. Katılımı artırınca da Erdoğan'ın kaybetme ihtimali yükselir. İkinci tura da kim kalırsa ölümüne çalışacağız onun için hiç çaresi yok bunun, bu kadar basit."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı