Muharrem İnce: "Soylu, Sayın Cumhurbaşkanına 'beni konuşturma' dedi"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk TV'de katıldığı programda İçişleri Bakanı Soylu'ya ilişkin çok konuşulacak ifadeler kullandı.

GÜNDEM 02.06.2021, 22:15
13
Muharrem İnce:
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sunduğu programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muharrem İnce, Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanına mesaj yolladığını iddia etti.
İşte, Muharrem İnce'nin dikkat çeken o açıklamaları:
Mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi sözünü İçişleri Bakanı söyledi, 'dahası da var' dedi. 'Ben savcıya söylerim' size söylemem diyemez İçişleri Bakanı. Bu söyledikleri sayın Bakanın dokunulmazlık kapsamına girmez. Sayın Soylu burada sanık değil tanık. Savcılar pekala Süleyman Soylu'nun ifadelerine başvurabilirler. Bunu saklayamaz. Kişiyi açıklamıyor sayın Soylu, sayın Cumhurbaşkanına 'Beni korumazsan açıklarım' diyor. Ben böyle okuyorum. Yürekli bir savcı arıyorum. 'Saraydan para alıp parti kuranlar var' dendi. Mafyadan veya saraydan para almak ahlâksızlıktır. CHP yönetimi 'Biz İnce'yi kast etmedik' dediler. Yetmez. Tamam İnce kurtuldu ama başka partiler de var. Onlar töhmet altında. Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Soylu'ya sesleniyor. Bizim 3 milletvekilimiz var. Yarın arkadaşlarımız imzaya açacaklar. Saraydan para alanlar, mafyadan para alanları bu komisyon araştırsın. Temiz siyaset isteyenlere sesleniyorum. Memleket Partisi'nin 3 milletvekilinin yarın imzaya açacağı temiz siyaset için, kirlilikten kurtulmak için. Saraydan para alıp, parti kuranı da, mafyadan bağış alanı Meclis araştırsın.
Süleyman Soylu'nun 'Ben savcılara söylerim' demesi, Erdoğan'a mesajdır. 'Beni koru, beni konuşturma' demektir. Ben böyle okuyorum. Sayın Erdoğan konuşana kadar kimse konuşmadı. Yargı konuşmadı. Erdoğan konuştuktan sonra Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarılmış. Komik gerçekten. Yargı, medya, herkes Erdoğan'ı bekliyor. Sayın Erdoğan da sayın Bahçeli'yi bekliyor. Sayın Bahçeli sahip çıkınca Erdoğan konuştu. Bunu açıklamanın yeri, gerçi bir şey açıklamadı da. Bunu açıklamanın yeri TRT ya da Habertürk değildir. Yine çıkarsın Habertürk'e bakın ben de görüşlerimni açıklıyorum. Bunun yeri savcıdır. Ben biliyor olsam yarın sabah 9'da savcıa giderim. Bizim bilmeye hakkımız yok mu?
Bu iktidarın temiz eller operasyonu yapacağına inanmıyorum. Sayın Süleyman Soylu gidecekse, gideceği yer televizyonlar değil ya TBMM ya da savcıdır. İkisine de gitmedi. TBMM çok zor bu yeni anayasayla. Referanduma 'evet' oyu vatandaşlarımızın bir kez daha ellerini başlarına koymalarını istiyorum. Ben eski sistemi savunmuyorum. Eskisi kötüydü, bu daha da kötü oldu. 400 milletvekili mümkün değil. Bunun tek yolu var, kendine güvenen bir bakan gelir der ki, 'Benim partimin milletvekillerine sesleniyorum, aklanmak istiyorum, yalvarıyorum evet oyu verin' der. Biz diyoruz ki 10 bin dolar rüşvet alan da saraydan para alan da... Lafı söyleyip ortada kalmayın. Milletvekillerimizin önergesine imza verin. Önce 20'yi bulalım. Muhalefet ve iktidar elele verin. 'Saraydan para alıp parti kurdular' deyip, sıkışınca 'Muharrem İnce'yi kastetmedik' olmaz, mertçe siyaset yapacaksın. Türkiye'yi bir silkindirelim şöyle. Altında kim kalırsa kalsın. Nereye giderse gitsin. Bunun tek yolu budur. Bunu geçmişte İtalya yaptı. Başka bir çözümü yoktur bunun. Senin suçlun, benim suçlum, senin partin, benim partim yok. Açacaksın anayasayı. Savcılara sesleniyorum; bu memlekete çok büyük kötülük yapıyorsunuz. Ekonomiyi kötü yönetenler kadar siz de suçlusunuz. Ortada o kadar iddia var. Bir tane yürekli savcı yok mu bu memlekette.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı