Muharrem İnce tek tek açıkladı: Yeni ittifak çok yakında kuruluyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den yeni ittifak açıklaması geldi. Görüştükleri partileri tek tek açıklayan İnce, ocak ayı sonunu işaret etti.

SİYASET 05.01.2023, 19:10
9
Muharrem İnce tek tek açıkladı: Yeni ittifak çok yakında kuruluyor
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok kısa süre kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı ve ÖSYM sınav takvimi nedeniyle seçimlerin öne çekilebileceği sinyalini verirken, Altılı Masa'da bulunan liderler bugün 10'uncu kez bir araya geldi. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın adayının kıyasıya yarışması beklenirken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den yeni ittifak açıklaması geldi. Görüştükleri partileri tek tek açıklayan İnce, ocak ayı sonunu işaret etti.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, muhalefet partilerini eleştirdi. Muharrem İnce, "Niye gittim CHP’den? İyi ki gitmişim CHP’den. Sizinle mi beraber olacağım? Biri bayrak kaldırıyor, öbürü ondan aşağı kalır mı? O da devrim kanunlarını kaldırıyor. Devrim kanunları yetmiyor, ilk 4 maddeyi kaldırıyor. O da yetmiyor, Türklüğü kaldırıyor. Hadi kaldırın da görelim bakalım. Bunların hepsi, Erdoğan’a çalışıyor. Muhalif falan zannetmeyin bunları. Bunların hepsi gizli Erdoğancı. " ifadelerini kullandı.

6’lı masanın adayını bir an önce açıklaması gerektiğini belirten İnce, “Seçime yetiştirirlerse mutlu oluruz tabi. Adayı seçimden sonraya bırakmazlarsa iyi olur. Erkeni, geçi artık hiçbir şey kalmadı. Türkiye normal bir hukuk devleti olsa Erdoğan, parlamentoyu feshederse seçimi erkene alırsa bir daha aday olamaz ama YSK buna onay verir mi, aday yapar mı; dersen onu da yapacaktır. O da ayrı mesele” dedi.

Muharrem İnce, genel seçimlerde ittifak yapabileceklerini ve bunun için görüşmelerin sürdüğünü de açıkladı. Ay sonunda ittifak yapacakları partileri duyuracaklarını belirten İnce, “Görüşüyoruz. Yakında, ocak sonu gibi açıklamamızı yaparız. Evet, görüşüyoruz. Zafer Partisi, Doğru Parti, DSP, Adalet Partisi ile görüşüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı