Muharrem İnce'den Erdoğan Soylu yorumu: Beni korumazsan anlatırım

Sedat Peker'in Türkiye gündemine bomba gibi düşen açıklamaları kamuoyunda tartışılmaya devam ederken AKP'de dikkat çeken çarpıcı iddialar olduğu belirtiliyor.

GÜNDEM 03.06.2021, 07:35
11
Muharrem İnce'den Erdoğan Soylu yorumu: Beni korumazsan anlatırım
Habertürk TV'de Türkiye'nin nabzı adlı programa konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarını hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Soylu'nun hakkındaki iddialar üzerine yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj verdiğini söyleyen İnce, "Sayın Soylu burada sanık değil tanık. Savcılar pekala Süleyman Soylu’nun ifadelerine başvurabilirler. Bunu saklayamaz. Kişiyi açıklamıyor sayın Soylu, sayın Cumhurbaşkanına ‘Beni korumazsan açıklarım’ diyor. Ben böyle okuyorum. Yürekli bir savcı arıyorum. ‘Saraydan para alıp parti kuranlar var’ dendi" ifaSedat Pekerdelerini kullandı.
İnce şunları söyledi:
"Bu devletin, yargının, Meclis’in işi. Susurluk’ta 6-7 gün içinde komisyon kuruldu. Şimdi neden susuyoruz. 2 Mayıs’ta konuşmaya başlamışlar, 26 Mayıs’ta sayın cumhurbaşkanı konuşuyor. Olmaz, üstüne gideceksin. Bunların tümünün araştırılması lazım. Vahim iddialardır bunlar.
Düşünün; Venezuela’ya gidiyorsun, ‘maske dağıtacağım’ diyorsun. Yanında YSK üyeleri, milletvekilleri var. ‘Gümrükten geçmedi, çantayla gitti’ deniliyor. Ben onların adına üzülüyorum. Ben bu insanların aklanmasını istiyorum, Hiç yakıştıramıyorum.
Mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi sözünü İçişleri Bakanı söyledi, ‘dahası da var’ dedi. ‘Ben savcıya söylerim’ size söylemem diyemez İçişleri Bakanı. Bu söyledikleri sayın Bakanın dokunulmazlık kapsamına girmez."

Sayın Soylu burada sanık değil tanık. Savcılar pekala Süleyman Soylu’nun ifadelerine başvurabilirler. Bunu saklayamaz. Kişiyi açıklamıyor sayın Soylu, sayın Cumhurbaşkanına ‘Beni korumazsan açıklarım’ diyor. Ben böyle okuyorum. Yürekli bir savcı arıyorum. ‘Saraydan para alıp parti kuranlar var’ dendi.
Mafyadan veya saraydan para almak ahlâksızlıktır. CHP yönetimi ‘Biz İnce’yi kast etmedik’ dediler. Yetmez. Tamam İnce kurtuldu ama başka partiler de var. Onlar töhmet altında.
Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Soylu’ya sesleniyor. Bizim 3 milletvekilimiz var. Yarın arkadaşlarımız imzaya açacaklar. Saraydan para alanlar, mafyadan para alanları bu komisyon araştırsın.
Temiz siyaset isteyenlere sesleniyorum. Memleket Partisi’nin 3 milletvekilinin yarın imzaya açacağı temiz siyaset için, kirlilikten kurtulmak için. Saraydan para alıp, parti kuranı da, mafyadan bağış alanı Meclis araştırsın.
Siyaset kurumu çekecek, yargı çekecek. Altında İnce kalacaksa İnce kalacak. Cumhurbaşkanı veya Kılıçdaroğlu kalacaksa kalacak. Veya hepimiz kalacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı