Muharrem Kılıç kimdir?

Muharrem Kılıç, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığına atandı. Peki Muharrem Kılıç kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

GÜNDEM 14.07.2021, 08:40
22
Muharrem Kılıç kimdir?
Muharrem Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığına atandı. İkinci Başkanlığa Alişan Tiryaki atandı. Peki Muharrem Kılıç kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

Muharrem Kılıç hukuk öğrenimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2011 yılında profesörlük kadrosuna atanan Kılıç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi, ‘Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi’ Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Muharrem Kılıç'ın akademik ilgi alanlarını ‘Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi’, ‘Karşılaştırmalı Hukuk Kuramı’, ‘Hukuk Metodolojisi’ ve ‘İnsan Hakları Hukuku’ konuları oluşturmaktadır. Akademik ilgisi doğrultusunda çok sayıda bilimsel yayınları ile ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır.
Öte yandan Muharrem Kılıç, Yükseköğretim Kurulu başkan danışmanlığı, ÖSYM başkan danışmanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Adalet ve Güvenlik Sektör Komitesi temsilciliği, hukuk fakültesi dekanlığı, kamu hukuku bölüm başkanlığı, hukuk felsefesi ve sosyolojisi anabilim dalı başkanlığı gibi birden çok akademik ve idari görevde bulunmuştur.
Muharrem Kılıç'ın eserleri şöyle:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı