Muhtarı evsiz kaldı: Kendi mahallesinde ev bulamıyor

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahalle Muhtarı Sultan Aksu, görev yaptığı mahalledeki fahiş fiyatlar nedeniyle ev bulamadı.

EKONOMİ 08.01.2023, 21:00
1
Muhtarı evsiz kaldı: Kendi mahallesinde ev bulamıyor
İstanbul’da Kadıköy Yeldeğirmeni Mahalle Muhtarı Sultan Aksu, kentte kira problemini bizzat yaşayanlardan. Aksu, oturduğu kiralık evinden çıkarılacak ve ev aramak zorunda. Yasal olarak muhtarlık yaptığı mahallede oturma zorunluluğu var ancak mahallede uygun daire bulup bulamayacağı meçhul.

Sözcü’nün haberine göre; baktığı bir evin 23 bin liraya kiraya verildiğini, kendisinin bu fiyatları ödeme imkanı olmadığını söyleyen Aksu, “İnsanlar depremde öleceklerini, riskli mahallede yaşadıklarını bile bile bu evlere korkunç kiralar vererek oturuyorlar. Ev bulamazsam caddeye inip çadır kuracağım artık herhalde” dedi. Aksu, “Süreç 1,5 yıllık bir süreç. Deprem analizi yapılan binalardan bir tanesi benim oturduğum yerdi. Çok riskli çıktı bina. Yani depremde kesin yıkılacak. Ben de o günden sonra ev arayışına başladım.

Bugün hiç kiralık ev yok mahallede mesela. Geçtiğimiz haziran ayında da ev sahibim aradı ve evi sattığını söyledi. Yeni ev sahibiyle yeni bir sürece girdik, tabii ki zorladı. Mahallenin piyasasını bildiğini, kirayı yükseltmemiz gerektiğini söyledi. İtiraz ettim. Sözleşmem Mart’ta bitiyor. Mevcut sözleşmeyle aynı kirayı ödeyeceğimi beyan ettim ve öyle ödemeye devam ediyorum Her gün ev arıyorum bulamazsam çadır kuracağım. Başka alternatifim yok ne yapacağım?” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı