Son Dakika

Mühürlü çıkan oy pusulası için seçim kurulu harekete geçti

Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, Avustralya'nın Sidney kentine gönderilen açılmamış haldeki milletvekili seçimi oy pusulalarından birinin "mühürlü" çıkması hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

GÜNDEM 06.05.2023, 08:00
3
Mühürlü çıkan oy pusulası için seçim kurulu harekete geçti
Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Avustralya'ya gönderilen oy pusulaları arasında, bir siyasi partinin mührünün basılı olduğu açıklamasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Bir siyasi partinin adına tercih yapılmış ve mühür basılmış haldeki oy pusulası, Sidney kentine gönderilen açılmamış milletvekili seçimi oy pusulaları arasında tespit edildi. Olayın ardından, siyasi parti temsilcileri suç duyurusunda bulunmak için Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na başvurdular.
Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, konuyu inceleyerek oy birliğiyle araştırılmasını ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kusurlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.
AKP Genel Merkez Temsilcisi Recep Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu oy pusulasının AKP sandık kurulu üyesi Emine Delialioğlu tarafından tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, konunun takipçisi olduklarını ve nasıl olduğunun ortaya çıkarılmasını herkesten çok istediklerini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı