Mülakat sırası halkta!

Yıllardır kamuda gerçekleştirilen atamalarda torpil gibi tartışmalara sebep olan mülakat sistemi, sistemi getiren iktidar tarafından kaldırılma vaadiyle seçim beyannamesine konuldu.

SİYASET 13.04.2023, 04:35
2
Mülakat sırası halkta!
20 yılını tamamlayan iktidarın seçim arifesi, mülakatı kaldırma müjdesi vermesi samimi bulunmazken,  14 Mayıs günü bu sefer mülakat sırası halkta olacak.

Sözlü mülakatlar ile gerçekleştirilen her alımın ardından torpil gibi birçok tartışmalar gündeme gelirken, yıllardır uygulanan sistem sonucunda milyonlarca mağdur oluştu. Haksızlık ve adaletsizliğe neden olan sözlü mülakat sebebiyle mağdur olanlar, yıllardır haykırmasına rağmen iktidara seslerini duyuramamıştı. Tepkilere rağmen kamuda gerçekleştirilen atamalarda mülakatlar son birkaç yılda daha da yaygınlaşırken, seçim öncesi, iktidarın, “mülakatı kaldıracağım” vaadi samimi bulunmadı.
Seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmaları hızlandı. İktidar ve muhalefet sahaya inerken, vatandaşları ikna etmek için vaatlerini sunmaya devam ediyor. İktidar ise yıllardır tartışmalara sebep olan mülakatı kaldırma vaadi sunarken, geçtiğimiz yıllarda muhalefetin mülakat kaldırılsın çağrıları akıllara geldi. Her yıl gerçekleştirilen atamalarda yeni tartışmalara sebep olan mülakatı, iktidar bir seçim malzemesine çevirmemesi için tepkiler gelmeye devam ediyor.

AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" diyerek mülakatın kaldırılacağını duyurdu. Erdoğan’ın “müjde” olarak gerçekleştirdiği duyuru tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen sözlü mülakatlar ile ilgili olarak birçok tepki gündeme gelirken mülakatlar, torpil gibi adaletsizlikler yaşandığı iddiaları akıllardaki yerini koruyor. Haksızlık ve adaletsizliğe neden olan sözlü mülakat sebebiyle mağdur olanlar yıllardır haykırmasına rağmen iktidara seslerini duyuramamıştı. Tepkilere rağmen kamuda gerçekleştirilen atamalarda mülakatlar son birkaç yılda daha da yaygınlaşarak uygulanmaya devam edildi.

Sözlü mülakatlar ile gerçekleştirilen her alımın ardından yeni tartışmalar gündeme gelirken, iktidar bu konuda kulağını tıkayarak uygulamaya devam ediyordu. 14 Mayıs seçimine sayılı günler kala ise mülakatlar bir seçim vaadi olarak gündeme getirildi. İktidarın attığı bu adım ise tepkileri de beraberinde getirdi. Yıllardır uygulanan sistem sonucunda milyonlar mağdur olurken, iktidarın tepkilere rağmen uygulamaya devam etmesi ve seçim arifesinde dillendirmesi ise samimiyetsiz bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi: “Önce mülakatla, torpille bütün gençleri sakatla, sonra seçime sayılı gün kala, benim projelerimle kendi yaptığın rezaleti kaldırma sözü ver. Erdoğan, benim projelerimi artık sadece konuşabilirsin, imza attığın bu rezaletleri ben düzelteceğim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı