“Mültecilik bir neden değil sonuç”

Saadet Partisi Antalya Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuri Hacıalioğulları, Dünya Mülteciler Günü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 22.06.2021, 04:35
18
“Mültecilik bir neden değil sonuç”
Saadet Partisi’nden Dünya Mülteciler Günü mesajı
Dünya genelindeki mülteci yoğunluğuna dikkat çeken Hacıalioğulları, “İçinde bulunduğumuz asrı, ‘mülteciler asrı’ olarak isimlendirsek zannediyorum yanlış yapmış olmayız” dedi.
Dünya Mülteciler Günü kapsamında yapılan açıklamalar bir yenisi de Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı’ndan geldi. Saadet Partisi Antalya Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuri Hacıalioğulları tarafından yapılan açıklamada, dünya genelindeki mülteci varlığına ve sorunlara dikkat çekildi. Yaşadığımız asrı ‘mülteci asrı’ olarak isimlendiren Nuri Hacıalioğulları, önemli değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi Antalya Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuri Hacıalioğulları, dünyada 82 milyon 400 bin insan ülkesini değiştirmek mecburiyetinde kalarak mülteci konumunda olduğunu belirterek, “Ülkemiz 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaparak en çok mülteciyi himaye eden ülke konumundadır. Yani yeryüzünde mülteci olarak bulunan her 100 kişiden yaklaşık olarak 5’i ülkemizdedir ve yine bu rakamın da ülke nüfusumuzun yaklaşık olarak yüzde 5’ine tekabül etmektedir. Saadet Partisi olarak mülteciliğin bir neden değil sonuç olduğunun her ortamda ifade ediyoruz. Her yıl ülkemiz de olumsuz koşullar nedeniyle gerek iş gücü, gerekse beyin göçü olarak pek çok insanını başka ülkelere kaybetmektedir” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki sistemin mültecilere neden olduğunu ifade eden Nuri Hacıalioğulları, “Dünya üzerinde ata topraklarını terk eden bir tek insanoğlu varsa bu kesinlikle emperyalizmin, vahşi kapitalizmin ve Siyonizm’in dünyada kurduğu düzen sebebiyledir. Bu yüzdendir ki biz, önce yaşanabilir bir Türkiye, ardından yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya söylemimizi adeta bayraklaştırmış ve ehemmiyetinin anlaşılabilmesi için
her ortamda dile getirmekteyiz. Tabii ki bu iki hedefi gerçekleştirmek yetmez son olarak zulme ve sömürüye dayalı bu dünya düzenini yıkıp yerine adil bir düzen kurarak tüm insanların ata topraklarında karınlarının doyduğu can, mal, ırz, namus ve akıl sağlıklarının garanti altında olduğu bir sisteme geçeceğiz. Unutulmamalıdır ki; dünyada yaşanan tüm sıkıntılar yoksulların değil zenginlerin doymamasındandır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı