Murat Muratoğlu, Çaykur'un zararını yazdı: Kesin var bir şey bu işte..

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, "Yılda kişi başı 3 kilo çay içiliyor; böyle bir pazar, yüksek pazar payı, inanılmaz tüketim ve zarar!" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 05.11.2022, 14:55
1
Murat Muratoğlu, Çaykur'un zararını yazdı: Kesin var bir şey bu işte..
Murat Muratoğlu, Sözcü'deki bugünkü yazısında Çaykur'un zararını yazdı. Muratoğlu, “Devredildiğinden beri yani tam 5 yıldır kurum zararda. Toplam 46 yaş çay işleme fabrikası bulunan Çaykur'u nasıl zarar ettirirler? Kimse açıklayamıyor” diyen Muratoğlu, “Türkiye'de sadece bir günde 250 milyon bardak çay tüketiliyor. Yılda kişi başı 3 kilo çay içiliyor. Hesaplarsak 1.250 bardak çaya denk geliyor. Böyle bir pazar, yüksek pazar payı, inanılmaz tüketim ve zarar! İnsana bu işte bir iş var dedirtiyor” diye yazdı.
Muratoğlu, “Kâr eden devlet işletmeleri bilinçli hamlelerle zarara geçirildi. Sonrasında özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çekildi. Fabrikaları alanlar arasında üretimi durdurup arazisine havuzlu villa yapan dahi çıktı! Çaykur çok büyük… O işe cesaret edemezler ama insan da bir şeyler arıyor bu kadar büyük zarar yazınca… Yine söylüyorum kesin var bir şey bu işin altında…” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı