Son Dakika

Murat Muratoğlu'ndan artan dolar kuru sonrası hükümete sert tepki!

Murat Muratoğlu artan dolar kuru sonrası bugünkü yazısında, hükümete tepki göstererek "Hep tribünlere oynuyorlar, buluyorlar bir bahane… Biz kötü yönettik, demiyorlar" dedi.

EKONOMİ 29.05.2021, 09:50
13
Murat Muratoğlu'ndan artan dolar kuru sonrası hükümete sert tepki!
Dolar kuru, TL karşısında dün yeni rekor kırmıştı. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, dolardaki yükselişin nedenini sorguladığı bugünkü yazısında hükümete tepki gösterdi.
"Hep tribünlere oynuyorlar, buluyorlar bir bahane... Biz kötü yönettik, kalkamayacağımız borcun altına girdik demiyorlar, düşman oluşturup beddua ediyorlar" diyen Muratoğlu, "Türkiye'de doların devamlı arttığı bir ortamda kimseye ekonominin iyi gittiğine inandıramazsınız. İnandıramayınca da kimseye yatırım yaptırıp, işe insan aldıramazsın" ifadelerini kullandı.
"Doların bir kez daha rekorunu güncellemesi artık işin tadını kaçırdı" diye yazan Muratoğlu, "Bütün döviz kurları Türk Lirası karşısında tarihi zirvelerinde… Daha önce hiçbiri görmedi buraları... Şurası muhakkak ki Türkiye'de ekonomi tıkandı." dedi.

"En kötü kabusumuz gerçek oldu. Bir para birimi her daim değer kaybeder mi? Kaybederse o ekonomi sağlam durabilir mi?" diye soran Muratoğlu, şöyle devam etti:

"Peki, şimdi neden artıyor bu dolar?" diye soran Muratoğlu cevabı şu şekilde verdi:

"Merkez Bankası ne işe yarar? Hadi müdahale etse ya kendisi… Ufak bir pürüz olarak, döviz rezervi yok! Bitirdi… Hatta Merkez Bankası rezervleri on milyarlarca dolar eksiye girdi…
Lakin bu ülkede para politikasını sözde bağımsız Merkez Bankası değil, saray belirliyor. Onun belirlediği haritada bütün yollar buraya çıkıyor.
Bizim gibi ülkelerin en büyük sermayesi para değil, güvendir… Biz onu çoktan kaybettik! Kendi vatandaşın bile güvenmiyorsa sana, elin yabancısı niye güvenip getirsin parasını?"
"Hep tribünlere oynuyorlar, buluyorlar bir bahane… Biz kötü yönettik, kalkamayacağımız borcun altına girdik demiyorlar, düşman yaratıp beddua ediyorlar.
Türk Lirası değer kaybettiğinde fakirleşiyor ülke… Mesela asgari ücret 270 dolara indi… Yıllarca Çin'in, Rusya'nın fakirliği ile dalga geçen Türkiye fena taklaya geldi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı