Murat Sabuncu: AKP eriyor ancak İYİ Parti CHP’den oy alarak büyüyor

Murat Sabuncu, AKP'nin erdiğini belirterek İYİ Parti'nin CHP’den oy alarak büyüdüğünü söyledi.

GÜNDEM 22.06.2022, 07:50
7
Murat Sabuncu: AKP eriyor ancak İYİ Parti CHP’den oy alarak büyüyor
T24 yazarı Murat Sabuncu, İYİ Parti’nin CHP’den oy alarak büyüdüğünü ve “beyaz Türklerin partisi haline geldiğini” söyledi.
Sabuncu, bugünkü köşe yazısında İstanbul’da yapılan bir kamuoyu anketi hakkında yazdı. Anketi kimin yaptığını ve anketin künyesini paylaşmayan Sabuncu, “Detayını aktarma iznim olmadığı için sadece gördüğümü ve üzerine konuştuğumu yazayım” dedi ve özetle şunları söyledi:

Sabuncu, şu yorumu yaptı:

İYİ Parti daha önceki seçimlerde AKP’nin güçlü olduğu pek çok ilçede büyük bir oy sıçraması yapamamış. Partinin oylarını en çok artırdığı yerler ise CHP’nin önde olduğu ilçeler olmuş. Yani İstanbul’da İYİ Parti CHP’den alarak büyüyor. Görüşlerini önemsediğim bir analist benzer durumun Türkiye çapında da gözlemlendiğini aktardı. Aynı analist incelediği anketlerle ilgili şu yorumu yaptı: Oylarda bir puan yaklaşık 600 bin kişi anlamına geliyor. İYİ Parti’nin yükseldiği kesin ancak bu yüzde 20 üstü anlamına geliyor mu emin değilim.
İstanbul’da anket şirketleri ağırlıklı olarak araştırmalarını şu şekilde yapıyorlar. Ya 39 ilçenin tamamında ya da İstanbul’u üç bölgeye ayırarak. Bir diğer analist bölgesel bakıldığında İstanbul’da İYİ Parti’nin oylarındaki ciddi yükselişin görüldüğünü söylüyor. Ancak gerek İstanbul’da gerek Türkiye çapında İYİ Parti’nin CHP’den oy aldığını teyit ediyor.
Evet AKP eriyor. Evet çözümden çok çözümsüzlük üretiyor-vadediyor. Ancak muhalefet henüz AKP içindeki seçmeni kendine çekebilmiş değil. Kararsızlar artıyor. Muhalefetin ana iki partisi birbirinden oy alıyor. İYİ Parti Anadolu’daki çabasının dışında büyük şehirlerde bir zamanlar ağırlıklı olarak CHP’ye giden ‘beyaz Türklerin oyunu’ da alıyor. Seçimlere az bir süre kala, etkileri, sonuçları yakından izlemek gerekir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı