Murat Yetkin'den Erdoğan'a: "Fethullah Gülen’in AK Parti iktidarınca"

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

GÜNDEM 25.10.2022, 11:55
5
Murat Yetkin'den Erdoğan'a:
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü ilan edeceği "Türkiye yüzyılı"  vizyonu için davet ettiği basın mensuplarının arasında muhalif gazetecilerinde olmasını köşesine taşıdı.
Yetkin söz konusu yazısında "Son yirmi yılda giderek artan oranda basına yönelik baskı ve kontrol altına alma adımlarına tanık olduk. Gazete ve televizyonların sahiplik yapıları örtülü ya da açık tehditlerle değiştirildi. AK Parti hükümetleri bir dönem Fethullah Gülen’in AK Parti iktidarınca devletin kilit kademelerine davet edilen yasadışı örgütlenmesiyle iç içe gazetecilerin üstüne şiddetle geldi; hapishaneler gazeteci, yazar dolduruldu. Bazılarımız kovuldu, bazılarımız istifaya zorlandı, bazılarımızın içi kaldırmadı ayrıldı." diye yazdı.
Sansür yasasının TBMM'den yeni geçtiğini kaydeden Yetkin, "Şimdi AK Parti’ye merkez sağ makyaj yapmakla görevli bir ekibin seçim taktiği icabı “basına davetiyle” demokrasi mi gelmiş olacak mahallemize? Hamza Dağ’ın nezaketle “Kararınızı hemen vermeyin” demesi belki de bu sorunun yanıtının “hayır” olduğunu düşünmesinden kaynaklanıyor. İzliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı