Müslüman haysiyeti reel politikaya kurban edilemez

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin selamlaşmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

GÜNDEM 25.11.2022, 07:05
1
Müslüman haysiyeti reel politikaya kurban edilemez
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 yıllık bir aranın ardından Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesini değerlendirdi.

Mısır’da hain darbe sonucu yüzlerce kişinin Rabiatul Adeviyye Meydanı’nda katledildiğini hatırlatan Karaduman, “Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve yüzlerce Müslüman zindanlarda şehit oldu. Elbette o günlerde bu katliam ve zulümleri hepimiz lanetledik ve Mısır’ın mazlumlarıyla birlikte olduğumuzu haykırmış olduk” ifadelerini kullandı.

Karaduman, Mısır’daki acı tabloyu hatırlatarak, şunları kaydetti; “Hain darbenin baş aktörü zalim Sisi’nin kurşunları 17 yaşındaki Esma Biltaci’yi o meydanda şehit ederken, babasının kızına yazdığı veda mektubu yüreklerimizi dağladı, adeta hançer olup göğsümüze saplandı. O gün Erdoğan da o mektup okunurken gözyaşı döküyordu. Ancak bugün Esma’nın katili zalim Sisi’nin elini büyük bir heyecanla sıktığına şahitlik ediyoruz. Bu, şahsiyetten uzak duruşun vicdanlarda yeri olmadığını hatırlatmak istiyorum. Müslümanların haysiyeti reel politikaya kurban edilemez.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı