Mustafa Destici ve Armağan Çağlayan asgari ücret polemiğine girdi

Armağan Çağlayan ile BBP lideri Mustafa Destici arasında asgari ücret polemiği çıktı.

GÜNDEM 04.11.2022, 13:10
6
Mustafa Destici ve Armağan Çağlayan asgari ücret polemiğine girdi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Armağan Çağlayan arasında dikkat çeken polemik başladı. Mustafa Destici, katıldığı bir yayında Armağan Çağlayan’ı ‘Yakışmadı’ diyerek ayıpladı. Armağan Çağlayan ise sosyal medyadan cevap verdi.

FOX TV canlı yayınında asgari ücrete dair açıklamalarda bulunan Destici, " Asgari Ücret Tespit Komisyonu gibi bir asgari geçim rakamı belirlensin. Yani 4 kişilik bir aile asgari kaç liraya geçinebilir? 4 kişilik bir ailede toplam gelire bakacağız. Çünkü aileler var ki 2 asgari ücretli çalışıyorsa bir anda geliri 11 bin liraya çıkıyor. Ya da bir emekli, bir asgari ücretli varsa 9-10 bin liraya çıkıyor. Diyelim ki 7500 lira belirledik ve 4 kişilik ailede 1 kişi çalışıyor, 5500 lira asgari ücret alıyor. O zaman diyoruz ki devlet 2000 lirayı oraya takviye yapsın" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan Destici'nin sözlerine dair paylaşımda bulunan Armağan Çağlayan, "FOX Tv'de Mustafa Destici halkın çok kolay geçindiğine İlker Karagöz'ü ikna etmeye çalışıyor. Bir evde 2 asgari ücretle çalışan varsa, kolay geçinebiliniyormuş. Öyle dedi!" dedi.

Çağlayan'ın paylaşımına başka bir programda yanıt veren BBP lideri Mustafa Destici, "Bir eve 2 asgari ücret maaşı giriyorsa rahat geçinebilirler diye bir sözüm olmadı. Canlı yayın ortada çıkarsınlar, göstersinler. Armağan Çağlayan pozisyonundaki, üstelik programına da gittiğim bir kişinin benim söylemediğim sözleri söylemişim gibi gösterip kamuoyunda yayması kendisine yakışmadı. Düzeltmesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Destici'ye yanıt veren Armağan Çağlayan ise bir tweet daha attı. Canlı yayından bir video paylaşan Çağlayan, "Demiş misiniz? Dememiş misiniz Mustafa Bey?" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı