Mustafa Destici'den HDP çıkışı: O gün hayır diyenler bugün evet dedi

Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici AYM'nin HDP'ye hazine yardımı ve kapatma kararı konusunda yorumda bulundu. Destici, "O gün hayır diyenler bugün evet dedi" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 10.03.2023, 21:30
1
Mustafa Destici'den HDP çıkışı: O gün hayır diyenler bugün evet dedi
Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin ( AYM) HDP'nin hazine yardımındaki blokajı kaldırmasıyla ilgili olarak Destici "Ne değişti de o gün 'hayır' diyen üyeler bugün 'evet' dedi" ifadelerini kullandı. Açıklamasının devamında Destici "Anayasa Mahkemesi'nin yapısının HDP'yi kapatmayabileceğini düşünüyorum. Eğer kapatma kararı çıkmazsa karar tamamıyla siyasi bir karardır" dedi.
İşte Destici'nin açıklamasından satır başları:

"AYM daha önce bloke kararını vermişti. Çok doğruydu, yerindeydi. Neden, parti kapatılırsa para gitmiş olacaktı, geri alamayacaklardı. Ne değişti de o gün 'hayır' diyen üyeler bugün 'evet' dedi. Şayet kapatma kararı verilmez, ben hukuki olarak yüzde 100 kapatılması gerektiğini ve kapatılır diyorum ama bu Anayasa Mahkemesi'nin yapısının HDP'yi kapatmayabileceğini düşünüyorum. Eğer kapatma kararı çıkmazsa karar tamamıyla siyasi bir karardır.

AYM üyeleri şöyle düşünüyor; aynen bizim tartıştığımız gibi kapatırsak yenisi kurulur, kapatırsak buraya oy veren milyonlarca kişi var, bunlar ne der? Ben böyle tartıştıklarını biliyorum. AYM'nin görevi bu mu? AYM, Anayasa'da ne yazıyorsa onu uygulayacak.
Velev ki kapatmadılar da hazineden mahrum bırakma cezası verdiler. Parayı geri alabilecekler mi, alamazlarsa kendileri ödesinler o parayı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı