Mustafa İriş: Muhtarlar yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün “Muhtarlar Buluşması” programı düzenledi.

SİYASET 23.10.2022, 04:35
1
Mustafa İriş: Muhtarlar yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır
Edirne’deki muhtarlarla bir araya gelen Saadet Partisi kadroları, Millî Görüş’ün yerel yönetimlerde muhtarlara verdiği önemi hatırlattı. Muhtarlar Günü vesileyle düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Edirne Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Kıyga, Edirne Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkan Yardımcısı Haluk İnağ ile Saadet Partisi Edirne teşkilatı mensupları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, “1829 yılından günümüze köklü geçmişiyle demokrasinin ilk adımı, vatandaşın çaldığı ilk kapı olan muhtarlarımız, yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, bir yandan mahalle ve köy sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynamaktadır. Muhtarlarımız, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Devletimiz ve milletimiz arasında köprü görevi üstlenerek mahalle ve köylerimizde millet iradesinin mihenk taşı olan, yerel yönetimlerin banisi muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin ise yaptığı konuşmada, muhtarların önemine dikkat çekerek, “Muhtarlarımız vatandaşın her türlü sorununun çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde açık kapı görevi üstlenmektedir. Sorunlarının çözüme kavuşturulmasında özveri ile görev yaparak, devletimizin gören gözü, vatandaşlarımıza dokunan sıcak eli haline gelmiştir. Köy ve mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit ederek, hizmet sunma hususunda emek sarf eden tüm muhtarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman çok kıymetli olmuştur ve olmaya devam edecektir. Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılı görevler diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı