Mustafa Miyasoğlu kabri başında anıldı

Millî Gazete yazarlarından şair, eğitimci ve edebiyatçı Mustafa Miyasoğlu, vefatının 8. yıl dönümünde, Eyüpsultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

AİLE 03.08.2021, 05:35
39
Mustafa Miyasoğlu kabri başında anıldı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesince düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma etkinliğine usta edebiyatçının ailesinin yanı sıra dostları, sevenleri ve edebiyat dünyasından isimler katıldı. Merhum Miyasoğlu’nun eşi Nilüfer Miyasoğlu, eşinin vakur ve şahsiyetli bir eş duruşu sergilediğine vurgu yaparak, “Pek çok yazar ve bilim adamının aksine beni de evlatlarını da gittiği toplantılara, programlara götürür, bizim de nasiplenmemizi isterdi. Kendisinin konuşmacı olduğu toplantı, seminer ve konferanslarda gözümün içine bakar, memnun olup olmadığımı, seyircinin tatmin olup olmadığını benim mimik ve tepkilerimle ölçerdi” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Miyasoğlu, eşinin “Kadını Müslüman olmayan bir toplum dindar olamaz. Çünkü çocuğu yetiştiren annedir” düşüncesiyle bir hayat sürdüğüne işaret ederek, “Vefatından kısa bir süre önce kendisine evlatlarımı İslam ahlakıyla yetiştirdiğin için sana minnettarım demişti. Onu çok özlüyoruz” diye konuştu.
Anma programında ayrıca yazarın oğlu Mehmet Miyasoğlu ve Yazar Muzaffer Doğan da birer konuşma yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı