Mustafa Sarıgül’den muhtarlar için ‘belediye meclisi üyesi’ çıkışı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Muhtarlarımızın mutlaka belediye meclisinin doğal üyesi olması lazım" dedi.

SİYASET 19.10.2022, 16:15
2
Mustafa Sarıgül’den muhtarlar için ‘belediye meclisi üyesi’ çıkışı
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Ulus’ta bulunan evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan Sarıgül açıklamalarda bulundu.
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Muhtarlar Günü’ne vurgu yaparak, “Bugün Türkiye’de Muhtarlar Günü. Muhtarlarımız demokrasinin ilk basamağıdır. Vatandaşlarımızın ilk müracaatta bulunduğu merci muhtarlarımızdır. Muhtarlarımızla uzun yıllar beraber çalıştım. Muhtarlarımız aralıksız olarak 24 saat görev yaparlar. Kamu kurum ve kuruluşlarında bütün hizmetlerin durduğu anda muhtarlarımız yine görevinin başındadır. O nedenle, muhtarlarımızın mutlaka belediye meclisinin doğal üyesi olması lazım. Belediye meclisi üyesi olmalılar ki, mahallesindeki sorunları, çevreyle, sağlık, eğitimle, engellilerle, emeklilerle, kültürle ve inanç merkezlerimizle ilgili bütün problemleri rahatlıkla belediye meclisinde dile getirsinler. Türkiye Değişim Partisi olarak bu konudaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Önümüzdeki günlerde de kanun teklifini hazırlayacağız. Muhtarlarımız belediye meclisi üyesi olurlarsa belediye seçimleri daha demokratik olur. Muhtarlarımız bağımsız seçildikleri için, belediye meclisinde temsil edilmeleri ile birlikte o belediye meclisi daha şeffaf, katılımcı ve demokratik olur. O belediye meclisleri, hiçbir şekilde siyasallaşmadan ülkelerine ve bölgelerini çok güzel bir şekilde hizmet ederler.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı