Mutabakat sağlandı: Dördüncü ittifak hazır!

Adalet Partisi, Doğru Parti, Memleket Partisi ve Zafer Partisi’nin oluşturacağı ve seçime girecek olan dördüncü ittifakta yüzde 90 mutabakat sağlandı

GÜNDEM 04.02.2023, 09:25
2
Mutabakat sağlandı: Dördüncü ittifak hazır!
Adalet Partisi, Doğru Parti, Memleket Partisi ve Zafer Partisi’nin sürdürdüğü ittifak görüşmelerinde yüzde 90 mutabakat sağlandığı, tüm konularda uzlaşılmasının ardından ittifakın yola çıkacağı belirtiliyor.
Cumhuriyet’te yer alan habere gör, “Sembolik Cumhurbaşkanlığı, parlamenter sistem, göçmenlerin gönderilmesi” konularında ortak noktada birleşildiği kaydedilirken, uygulanacak olan seçim yasasına göre de tek parti çatısı altında seçime girilmesi değerlendiriliyor.
“Her konuda mutabık kalınması için çaba harcandığı, hali hazırda yüzde 90’ın üzerinde mutabakata varıldığı ve kalan birkaç konuda da tam anlaşma sağlanmasıyla ittifakın yola çıkacağını” kaydeden kaynaklar, “Sağlam zemin için yüzde 100 mutabakat istiyoruz” değerlendirmesi yapıyor.
İttifakta, “Cumhurbaşkanlığı en son mesele. Adaylık teferruat. Öncelik devlet nasıl yönetilecek, tahrip edilen değerler nasıl düzeltilecek konusu. Cumhurbaşkanlığı sembolik olacak. Parlamenter sistem istiyoruz” görüşü dile getiriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı