“Muvazzaf statü ve seyyanen 1 derece istiyoruz”

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, uzman çavuşların sıkıntılarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ 27.10.2022, 07:35
1
“Muvazzaf statü ve seyyanen 1 derece istiyoruz”
Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, uzman çavuşların sıkıntılarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Uzman çavuşların muvazzaf statüye geçirilerek mesleki güvence altına alınmaları gerektiğini belirten Doğan, emekli olmuş, bir dereceye düşememiş personele seyyanen bir derece verilmesini de istediklerini söyledi.
Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, yaptığı basın açıklamasında, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 200 bin civarında uzman çavuş görev yapıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Savunma Bakanımız Hulusi Akar, bugüne kadar sorunlarımıza, sıkıntılarımıza duyarsız kalmadılar. Şimdi de onlardan uzman çavuşlarımızın muvazzaf statüye geçirilerek mesleki güvence altına alınmalarını istiyoruz. Uzman çavuşların mesleki güvenceye alınması Millî Savunma Bakanlığı’nın bütçesine bir TL bile külfet getirmiyor. Böylelikle TSK, nitelikli personelinden de mahrum kalmamış olacak” dedi.
Uzman çavuşların sözleşme ile çalışıp kadrolu şehit olduğunu belirten Doğan, “Uzman çavuşların muvazzaf statüye geçirilmesini bekliyor ve talep ediyoruz. 2016 yılında emekli olmuş, birinci dereceye düşememiş astsubaylarımıza devletimiz seyyanen bir derece vererek, bir dereceye düşemeyen personelin bir dereceye düşmesinin önünü açmıştır. Bizler de uzman çavuş kardeşlerimize emekli olmuş, resmen emekli edilmiş 6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımıza seyyanen bir derece verilmesini talep ediyoruz. Uzman çavuşlara 3600 ek gösterge verildikten sonra üçüncü dereceden, dördüncü dereceden emekli edilmiş uzman çavuşlar aldıkları maaşlar çok düşük derecede kalacaktır. Bu da personelin ailesi ve sevdikleriyle birlikte mağduriyet yaşamasına sebebiyet verecektir. Bunun önüne geçebilmek amacıyla hükümetimizin uzman çavuşlara, emekli uzman çavuşlara bir defaya mahsus seyyanen bir derece verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Uzman çavuşlara alım amacı dışında görevler yaptırıldığını belirten Doğan, “Bu durum personeli moral ve motivasyon açısından olumsuz yönde etkiliyor. Bizler uzman çavuşlara alım amacı dışında görevler yaptırılmamasını istiyoruz. Bunun haricinde uzman çavuşların okulda geçen eğitim süreleri çok kısa, yeterli değil, uzman çavuşlara Millî Savunma Üniversitesi bünyesinde en az bir yıl eğitim verilmesini talep ediyoruz. Atama yönetmeliğimizin bulunmaması, uzman çavuşların aldıkları kıdem işaretlerinin rütbeden sayılmaması, sosyal tesislerden orduevlerinden bizlerin ve ailelerimizin yararlanamıyor olması büyük sıkıntılara neden oluyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı