MYP Genel Başkanı Çayır: Teröre bulaşanlara idam cezası getirilsin

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve beraberindeki heyet, önceki gün terör saldırısının yapıldığı İstiklal Caddesi’ne giderek karanfil bıraktı.

GÜNDEM 15.11.2022, 18:00
1
MYP Genel Başkanı Çayır: Teröre bulaşanlara idam cezası getirilsin
Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, önceki gün meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi’ni ziyaret etti. 
Çayır, terörü lanetlediklerini belirterek, bu suçlara bulaşmış kişilere derhal idam cezasının getirilmesi gerektiğini söyledi.
Remzi Çayır, şunları söyledi:

Burada teröre tanıklık etmenin ızdırabını ve acısını yaşıyoruz. Ne yazık ki Türkiye’de patlayan bomba bütün dünyadaki insanların yüzüne ve yüreğine patlamış olmalı. Türkiye 30-40 yıldır ne yazık ki terör belasından bir türlü kurtulamamıştır. İçeriden ve dışarıdan bu ülkeyi sarmaya çalışan, bu ülkeyi zor duruma düşürmeye çalışan bedbahtlar var, kötülük sahipleri var. Ve bunlar içimizde de var. Adam bir dönem terör seviciliği yapıyor. Sonra gelip ‘Terörü kınıyorum’ diyor. Bir dönem terörle yan yana duruyor, Türkiye'nin parlamentosundan Türk milletinin parasıyla maaş alabiliyor. Bir tarafta bizim müttefikimiz olduğunu ifade eden Amerika Birleşik Devletleri Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın ortağı oluyor, PKK devleti oluşturmaya çalışıyor. Ve PKK'lıları, terörü orada eğitmeye çalışıyor ve eğitiyor. Sonra ne oluyor? O PKK o terör örgütleri ne yazık ki müttefikimiz denilen Amerika'nın ve kimi Avrupa ülkelerinin desteğini de alarak gelip masum insanları öldürebilmektedir. Masum insanları öldürerek siz hangi medeniyeti, hangi insanlığı, hangi vicdanı rahatlatacaksınız? Böyle bir dünya var mı? Onun için biz Milli Yol Partisi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları onun davasının erleri, milletin ta kendisi, artık bu terörün bir daha yeryüzünde şu veya bu şekilde zuhur etmemesi için bütün dünyanın, bütün ülkelerin, bütün vicdan sahiplerinin ortak bir karar alması gerekiyor. Ortak bir duruş sergilemesi gerekiyor, o duruş da insanlık duruşudur.

Bugün bize yarın size, bu gerçeği unutanlar bir gün terör kendilerini boğduğunda sağına ve soluna bakacaklar, kimseyi bulamayacaklar. Bugün içimiz kan ağladı. Amerika gülebilir, kimi Avrupa ülkeleri ellerini ovuşturabilir. Bilsinler ki Türk milleti, İstiklal Harbi'nde yedi düvele nasıl baş kaldırdıysa, bundan sonra da var olmaya devam edecektir. Birkaç tane kendini bilmezin ve dışarıda kökü olanın, Amerika'nın uşağının esiri olamaz. Dün olmadık, bugün olmayacağız, yarın da olmayacağız Allah'ın izniyle. Onun için teröre bulaşmış, masum insanları öldürenlere derhal idam gelmesi lazım. Türkiye bu gerçeği mutlak anlamda ortaya koymak zorundadır. Teröre bulaşmış gelip İstiklal Caddesi'nde masum Ecrin'i öldürene derhal ertesi gün idamı verin. Bakın bakayım ne oluyor? Onun için teröre ve masum insanları öldürenlere mutlaka Türkiye'de idam yeniden getirilmeli ama siyasi suçlar ve fikirler hariç ve diğerleri hariç.

Biz burada Türk milletinin acısını ve burada Ecrin'in acısını ve babasıyla birlikte toprağa gömülen o kardeşlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Biz o dönemlerden gelen insanlarız. Biz bu ülkenin o kötü günlerine şahitlik etmiş insanlarız. Şiddet hiçbir zaman bir insanlık, bir medeniyet, bir vicdan doğurmadı. Şiddetle akıl, şiddetle fikir, şiddetle yürek bir araya gelemez. Herkes aklını başına almalıdır. Amerika Birleşik Devletleri sağmayacağı ineği evinde tutmaz ve beslemez. Onun için aklınızı başınıza alın. Türk milleti hepinizle dün nasıl baş ettiyse bugün de baş edecektir.

Biz bütün acısı olanların acılarını paylaşıyoruz. Bir daha bu ülkede bu tür olayların zuhur etmemesi için derhal idam gelmesini ve gerekli cezaların oluşturulmasını istiyoruz ve bu toprağın insanları, Ecrin’i yüreğinde hisseden insanlar olarak terörü lanetliyoruz. Terör bir insanlık suçudur. Bütün ülkelerin bu noktada ortak duruş sergilemesini bekliyoruz. Amerika'yı da buradan kınıyorum. Beslediğin ve ordu haline getirmek, devlet haline getirmek istediğin insanların sonu bu. Beslediğin insanlar, insanları öldürdüler, masum insanları... Ecrin'i öldürdüler... Artık emperyal hayallerinden vazgeç, müttefiksen müttefik gibi davran. Düşmansan düşman gibi davran. Rabb'im bir daha bu ülkeye bu millete acılar göstermesin."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı