Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili korkutan sonucu açıkladı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında kamuoyunda olası İstanbul depremi birinci gündem maddesi oldu.

GÜNDEM 23.02.2023, 09:25
2
Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili korkutan sonucu açıkladı
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 11 ilde meydana gelen felaket, Türkiye'nin en önemli gündemi. Yaşanan deprem felaketi sonrası vatandaşlar, uzmanların uyarılarına kulak kesildi.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından aktif fay hattı üzerinde olan İzmir için yol haritası belirlemek amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı. İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Naci Görür, İzmir faylarının mevcut durumu hakkında bilgi vererek İstanbul depremiyle ilgili de uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, İzmir ve İstanbul'daki afet riskleriyle ilgili korkutan değerlendirmesinde, "İstanbul’da deprem olsa 35 milyon ton moloz ortaya çıkıyor. Gece gündüz 24 saat 30 tonluk kamyonla taşırsanız 3-5 yılda anca bitirirsiniz" ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’de depremden daha gerçek bir konu yok. Millet olarak kendi hükümetlerimize, devletimize sahip çıkma zamanı. Demokratik anlamda sorunlara el koyma zamanı, bunu da yapabiliriz. 13 milyon sene önce bu topraklarda deprem başladı. İnsanların dünya tarihine çıkışı bu kadar eski değil. Milyonlarca yıl bu devam edecek. Depremi durduracak güç olmadığına göre yapacağımız şey depremin bize vereceği zararı bugünkü çağda bilimin ve teknolojinin gücünü kullanarak azaltmak. Depremlere yıkılmamak, minimum zararla bu işi atlatmak. Yeni yaklaşıma risk analizi diyoruz. Depreme dirençli ketlerle bu olur. Bizim kentlerimiz depreme dirençli olursa mesele yok. Aynen Amerika'daki gibi. Kentin bileşenlerini depreme dirençli yapacağız" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı