Son Dakika

Naci Görür peş peşe gelen depremleri açıkladı ve o ili uyardı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayın programında Türkiye'deki depremlerle ilgili açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 02.03.2023, 08:05
1
Naci Görür peş peşe gelen depremleri açıkladı ve o ili uyardı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Türkiye'nin farklı illerinde depremlerin meydana gelmesiyle ilgili açıklamada bulundu..
TELE1 ekranlarında Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programında konuşan Görür, başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden neden sürekli deprem haberleri geldiğini açıkladı ve İzmir'de 6.0 büyüklüğünde deprem beklendiğini bildirdi.
Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:
“Bu büyük deprem olmadan önce bu kadar deprem yoktu. Yani ara sıra depremler olurdu 4.0 ve üzeri. Biz de onları teknik yorumlardık. Yani öyle fazla deprem olmazdı. Ancak bu Maraş depremlerinden sonra bu Maraş depremleri Ölüdeniz Fayı üzerinde ve Doğu Anadolu Fayı üzerinde olan bu depremler boyut itibarıyla büyük depremler. Bu, levha sınırlarında meydana gelen depremler. Ülkemizde deprem olmasının nedeni bu coğrafyada levhaların birbirlerine göre bağıl hareketleri sonucu oluşur.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı