Nagehan Alçı Erdoğan'a sırt çevirdi: Ben de Kemal Bey gibi düşünüyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi kapsamında bir yazı kaleme aldı.

GÜNDEM 19.11.2021, 15:20
2
Nagehan Alçı Erdoğan'a sırt çevirdi: Ben de Kemal Bey gibi düşünüyorum
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin çöktüğünü söyledi.
Yazısında başkanlık sistemi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı çıkarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Alçı, " Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tutmadığını düşünüyor Kemal Bey. Ben de bildiğiniz gibi tamamen bu görüşteyim" dedi.
İşte Nagehan Alçı'nın yazısı şu şekilde:
"Dün Muharrem Sarıkaya'nın moderatörlüğünde Habertürk Özel Kemal Kılıçdaroğlu yayını yaptık. Güzel ve bol manşet veren bir yayın oldu. Seyredemediyseniz bile bugün o yayından manşetleri detaylı olarak okuyacaksınız.
İlgi çekici ve çok izlenen bir yayın oldu ancak ben bu satırları yazarken hüzünlüyüm...
Evet, Kemal Bey sorduğumuz birçok soruya detaylı cevaplar verdi ama özellikle Nihal Bengisu ve benim ısrarla sorduğumuz bir soruya cevap vermekten hep kaçındı. Bu tavrından da Kılıçdaroğlu'nun 2023 dönemecine dair niyetini anladık...
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çürümüş ve çökmüş olduğunu, bu sistemin Türkiye'yi felç ettiğini söylüyor. Güçlendirilmiş parlamentarizmi savunuyor.
Fakat eğer Tayyip Erdoğan da "Tamam gel parlamentarizmde uzlaşalım" derse 2022'de önce bu sisteme geçip sonra 2023 TBMM seçimlerine gider misiniz, sorusunu ısrarla cevapsız bırakıyor.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tutmadığını düşünüyor Kemal Bey. Ben de bildiğiniz gibi tamamen bu görüşteyim. Başbakanlık hükümet sistemi diyebileceğimiz bir yepyeni parlamentarizme geçişi Kemal Bey de doğru buluyor. Peki neden şimdi değil de illa 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bu geçişi istiyor?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı