Son Dakika

NATO darbe sistematiği kurdu

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, Türkiye’nin NATO konseptine dahil olmasıyla darbe sistematiğinin kurulduğunu belirterek, anti-demokratik girişimlere karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

GÜNDEM 03.03.2021, 04:35
13
NATO darbe sistematiği kurdu
Genç Memur-Sen tarafından organize edilen “Sivil Toplumun 28 Şubat Sürecindeki Rolü” temalı online toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen olarak 28 Şubat’ı asla unutmayacaklarını ifade ederek her türlü anti-demokratik girişime karşı da mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. Türkiye’nin NATO’ya üye olması ile Türkiye’de darbe sistematiğinin kurulduğunu ve 27 Mayıs 1960 darbesinin darbe sistematiğinin ilk ayağı olduğunun altını çizen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “28 Şubat’a giden süreç, Refah Partisi’nin 94 seçimlerinde iki büyük belediyeyi kazanmasıyla başlamıştır. Refah Partisi’nin buna benzer zaferlerine teyakkuzla yaklaşılmıştır. 25 Aralık 1995’te de biliyorsunuz milletvekili seçimleri yapıldı. Refah Partisi yüzde 21.,38 oy alarak 158 milletvekili çıkararak birinci çıktı bu seçimden. Bu çok önemliydi. Bundan sonraki süreçte bazı çevreler sahaya sürülmeye başlandı. 28 Şubat’a giden bu sürecin farklı ayaklarının da olduğunu biliyoruz. Siyasal ayağı, sivil toplum ayağı ve sermaye ayağı. 28 Şubat’ı ancak tüm bu yönleriyle anlayabiliriz” dedi.

Refah Partisi’nin aldığı sonuçlara yurt dışı ve yurt içi medya kuruluşlarının aynı başlıkları atarak bir korku havası oluşturduğunu belirten Yalçın, “Medya, sahte şeyh ve tarikatlarla toplumun bilinçaltına şiddet yanlısı, kadın istismarcısı, cahil ve tehlikeli dindar algısını yerleştirmeye çalıştı. Eksen kayması iddialarının medya, asker ve sözde sivil unsurlar üzerinden pazarlandığı, kiralık irtica faaliyetlerinin bol ve ‘isimsiz asker’ imzalı bildirilerin popüler olduğu bu süreçte toplumun her kesimi laiklik testine tabi tutuluyor, başbakanlıkta verilen iftar, Kudüs gecesi gerekçe gösterilerek silahsız kuvvetler göreve çağırıldı” diye konuştu.

28 Şubat sürecinde postmodern darbenin ekonomik faturasını milletçe ödediğimizi ve darbenin zincirleme zararının 381 milyar dolar olduğunu vurgulayan Yalçın, “28 Şubat sürecinde, sadece 1997-2001 yılları arasında kılık kıyafet nedeniyle 33 bin 271 öğretmen soruşturmaya uğradı, 11 bin öğretmen istifa etti, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verildi. İrtica gerekçesiyle 210 vali, kaymakam hakkında rapor tanzim edildi. Bin 635 TSK personeli irtica suçlamasıyla ihraç edildi. Yaklaşık 6 milyon insan fişlendi. Katsayıdan dolayı önü kesilen gençlerin buhar olan üniversite hayallerini, okula bir daha dönemeyenlerin kaybolan gelecek umutlarını, çoğu devamsızlıktan atıldığı için sayıları bile tespit edilemeyen başörtülü kızlarımızın yaşadığı hak ihlallerini düşündüğümüzde, bu süreçte kayıt altına alınan mağduriyetlerin, gerçekte var olanların çok altında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı