NATO zirvesi magazinlere gündem oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık olağan basın toplantısında gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi.

GÜNDEM 17.06.2021, 04:35
8
NATO zirvesi magazinlere gündem oldu
İktidarın yürüttüğü politikalarla vatandaşı değil, günübirlik çıkarları öncelediğinin altını çizen Karamollaoğlu, “Umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaya hiç gerek yok. Ektiğinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz, alın terinin karşılığını alamayan işçilerimiz, açlık sınırının altında ücretle hayata tutunmaya çalışan asgari ücretlilerimiz… Problemlerin çözümünün sanıldığı gibi zor ya da imkânsız olmadığını göstereceğiz” dedi.
Tüm dünya mazlumlarının, mağdurlarının ve mahzunlarının bu umudunu yeşertmek hepimizin vazifesi
Saadet Partisi tarafından düzenlenen D-8 Ekonomik İş Birliği Teşkilatı’nın 24. kuruluş yıl dönümü programını hatırlatan Karamollaoğlu, şöyle konuştu:
Bugün maalesef geçmişte yaşanmış vahşet, kıyım ve barbarlıkların dahi çok ötesinde ağır bir tablo ile karşı karşıyayız. İşte böyle bir tablo karşısında D-8 büyük bir umuttur. Tüm dünya mazlumlarının, mağdurlarının ve mahzunlarının bu umudunu yeşertmek “Yeni Bir Dünya” için gayret göstermek ise hepimizin vazifesidir. Dünyanın birçok farklı noktasında çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin yüz binlerce insan zulme uğramaktadır. Bugün ihtiyacımız olan şey günübirlik hamasi nutuklar değil, D-8’lerin kuruluşunda ortaya konan ufuk ve vizyondur.”
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında Karamollaoğlu, ekonomi başta olmak üzere adalet ve dış politika konularını değerlendirdi.

Saadet Partisi tarafından düzenlenen D-8 Ekonomik İş Birliği Teşkilatı’nın 24. Kuruluş Yıl Dönümü programını hatırlatan Karamollaoğlu, programlara katılanlara teşekkür etti. D-8’lerin kıymetinin bugünlerde çok daha iyi anlaşıldığını söyleyen Karamollaoğlu, İslam dünyasının çok zor günler geçirdiğini kaydetti. Karamollaoğlu, “Bugün maalesef geçmişte yaşanmış vahşet, kıyım ve barbarlıkların dahi çok ötesinde ağır bir tablo ile karşı karşıyayız. İşte böyle bir tablo karşısında D-8 büyük bir umuttur. Tüm dünya mazlumlarının, mağdurlarının ve mahzunlarının bu umudunu yeşertmek ‘Yeni Bir Dünya’ için gayret göstermek ise hepimizin vazifesidir. Dünyanın birçok farklı noktasında çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin yüz binlerce insan zulme uğramaktadır. Bugün ihtiyacımız olan şey, günübirlik hamasi nutuklar değil, D-8’lerin kuruluşunda ortaya konan ufuk ve vizyondur. Zaman laf değil, icraat zamanıdır” diye konuştu.  

Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi’yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, NATO zirvesinde kalıcı hiçbir adımın atılmadığının altını çizerek, “Zirvede, alınan kararlardan çok, kim kime selam verdi, ne giyindiği gibi gereksiz magazinlerle gündem buldu. Bilindik ikili ilişkilerin önemini vurgulayan bir zirve daha başlayıp bitirildi. İnsanların kanayan yaralarına merhem ve çözüm üretemiyorlar. Bu gerçeği görmek zorundayız” açıklamasını yaptı.

NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen görüşmeye değinerek, “İkilinin görüşmesinde, kamuoyunda S-400’ler, F-35, sözde Ermeni soykırım konuları gibi konular görüşüleceği yansıtılıyordu. Erdoğan bunların hesabını soracağız, iç politika malzemesi gibi gösteriyordu. Biden’a hesap sorulamadı. Bırakın hesap sorulmasını, ülkemizi bu kadar ilgilendiren konu için Erdoğan’ın cevabı herkesi şok etti. Bunların hesabını soracağız diyenler; ‘Hamdolsun’ diyerek gündeme gelmediği için Allah’a şükretti. Ne olursa olsun ‘hamdolsun’ dememeliydi. Ne yazık ki dış politikadan eğitime, devletin tüm kurumlarına kadar tutarsızlık ve dağınıklıkla karşı karşıyayız. Memleketimizin birlik ve beraberliğinden değil, ittifakın devam edip etmeyeceği ön planda tutuluyor. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu problemleri bu ülkeye yakıştıramıyoruz” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, ekonomide yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, şöyle devam etti: “İktidarın politikalarında devletimizin ve insanımızın çıkarları değil, günübirlik çıkarlar söz konusu. Vatandaşımızın problemleri değil, seçim hesapları önceleniyor. Birlik ve beraberliğimizin değil, ittifak ortaklıklarının devamlılığından dem vuruluyor. Biz bu anlayışa, gidişata, tutum ve davranışlara kökten karşıyız. Karşı karşıya kaldığımız bugünkü tabloyu ülkemize yakıştıramıyoruz. İnsanımızın çok daha iyi şartlara layık olduğunu biliyoruz. Biz ülkemizde insanımızın rahat bir nefes alacağı bu dağınıklıkların giderileceği, hızlı bir toparlanma sürecinin inşasının zaruri ve de mümkün olduğuna inanıyoruz.”

Son dönemde birçok alanda mağduriyetlerin oluştuğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, “EYT ve KHK mağduru on binlere, KYK borçlusu binlerce mezun gencimize sesleniyorum, emin olun, hiçbir zaman bu problemlerin altında ezdirilmeyecek ve büyük sıkıntıların altına sürüklenmeyeceksiniz. Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaya hiç gerek yok. Ektiğinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz, alın terinin karşılığını alamayan işçilerimiz, açlık sınırının altında ücretle hayata tutunmaya çalışan asgari ücretlilerimiz. Problemlerin çözümünün sanıldığı gibi zor ya da imkânsız olmadığını göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu, son günlerde kamuoyu gündemini sıkça işgal eden siyaset-mafya tartışmalarına da değinerek, “Siyasi-bürokrat-iş adamı-mafya çemberinde dönen binlerce liralık tatillere, milyon dolarlık ihalelerde geçen rüşvetlere, yolsuzluklara, kamu kaynaklarının çarçur edilmesine bakıp da meselelerin çözümünün zor olduğu zannına kimse kapılmasın. Sizler tarafından yetkilendirildiğimiz zaman devletin tüm kurumlarını saran bu müsilajları temizleyip, kaynaklarımızı da insanımıza aktarmakta kararlıyız. Bu kadar basit mi? Evet, basit. Sadece zihniyeti değiştireceğiz. Milletimiz tarafından devlet yönetme sorumluluğu omuzlarımıza yüklendiğinde bu yetkilendirmenin tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getireceğimize, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik gibi sorunlara neşter atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” değerlendirmesinde bulundu.

Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi’yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, NATO zirvesinde kalıcı hiçbir adımın atılmadığının altını çizerek, “Zirve, alınan kararlardan çok kim kime selam verdi, ne giyindiği gibi gereksiz magazinlerle gündem buldu. Bilindik ikili ilişkilerin önemini vurgulayan bir zirve daha başlayıp bitirildi. İnsanların kanayan yaralarına merhem ve çözüm üretemiyorlar. Bu gerçeği görmek zorundayız” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı