NATO'ya gönderilen gizli belgeler siber saldırıyla çalındı

Portekiz'in NATO'ya gönderdiği yüzlerce gizli belgenin, hackerler tarafından siber saldırı sonucunda çalındığı açıklandı.

DÜNYA 08.09.2022, 19:25
1
NATO'ya gönderilen gizli belgeler siber saldırıyla çalındı
Portekiz'in Diario de Noticias gazetesinin haberinde, Portekiz Genelkurmay Başkanlığı ve Askeri İstihbarat birimine ait olan ve NATO'ya gönderilen çok sayıda gizli belgenin hackerlar tarafından siber saldırı ile çalındığı ve internetteki "karanlık sitelerde" satıldığı ifade edildi.
Olayın ABD istihbaratı tarafından ortaya çıkarıldığı ve geçen ay ABD'nin Lizbon Büyükelçiliği aracılığıyla Portekizli makamlara konuyla ilgili bilgilerin ve belgelerin iletildiği duyuruldu.
Portekiz'in Diario de Noticias gazetesine konuşan kimliği açıklanmayan bir kaynak, "Bu tür belgeleri tespit etmek için programlanmış BOT'lar (internet robotu) tarafından gerçekleştirilen uzun süreli ve tespit edilemez bir siber saldırıydı." ifadelerini kullandı.
Hükümetin, Portekiz Savunma Bakanlığı bünyesindeki Silahlı Kuvvetler, Genelkurmay ve Askeri İstihbarat birimlerini hedef alan siber saldırılara karşı geniş çaplı soruşturma başlattığı duyuruldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı