Nebati ile Erdoğan’ın arasındaki çelişkiye Akif Beki'den sert tepki

Nebati ile Erdoğan’ın arasında yaşanan enflasyon çelişkisini köşesine taşıyan Akif Beki, "Kötüleşmelerinden herkes sorumluymuş. Bir tek iktidar değil" diye tepki gösterdi.

GÜNDEM 08.06.2022, 08:10
3
Nebati ile Erdoğan’ın arasındaki çelişkiye Akif Beki'den sert tepki
Akif Beki, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon konusunda yaptığı açıklamalardaki çelişkiyi köşesine taşıdı.
Karar yazarı Beki, bugünkü köşe yazısında iki ismin açıklamalarını şöyle hatırlattı:

Bakan Nebati'den duyuyoruz ki... İsteseler sert tedbirlerle düşürebilecekken, enflasyonla büyüme politikasını tercih ediyorlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dansa tersini işitiyoruz. Şöyle ki... Türkiye'de enflasyon sorunu yok, hayat pahalılığı sorunu var, o da kendilerinden kaynaklanmıyor, sorumlusu bizde olmayıp dünyada yaşanan enflasyon. Bir de son 4 yılda, her 5 liranın 4 lirası buharlaştı diye hala parasını dolarda tutanlar sorumlu. Faizi yükselterek enflasyonu indirmeyi savunanlar da paradan para kazanan tuzu kurularmış, faizciler ve mandacılarmış. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasını bunlar istiyormuş.
Beki şu tepkiyi gösterdi:
Anlayacağınız... Enflasyon düştüğünde, MB rezervleri arttığında, milli gelir büyüdüğünde, TL güçlendiğinde hep yönetimin başarısıydı, AK Parti sahip çıkıyordu.
Ama patlayan enflasyon, TL'deki erime, kayıp rezervler, küçülen milli gelir ise sahipsiz.
Bir varmış, bir yokmuş; bunların iyileşmelerinden AK Parti, kötüleşmelerinden herkes sorumluymuş. Bir tek iktidar değil.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı