Nebati’nin gizli dolar planı: Süper faiz çalışması yapılıyor

Dolar kuru son fiyat hareketleriyle birlikte  15 TL seviyesini aşarken Nurettin Nebati’nin dolar kurunu durdurmak için kapalı kapılar ardında “süper faiz” çalışması yapıldığı öne sürüldü.

EKONOMİ 10.05.2022, 14:30
2
Nebati’nin gizli dolar planı: Süper faiz çalışması yapılıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin hızla yükselen dolar kurunu durdurmak için bir plan içerisinde olduğu ifade edildi. İddiaya göre Nebati doları frenlemek için “süper faiz” yöntemini deneyecek.
Ekonomist Barış Soydan  bugünkü köşesinde “Dolar neden 15 TL’yi geçti? Nebati şimdi ne yapacak?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Soydan AK Parti hükümetinin seçimi kazanmak için bir çok şeyi feda ederek dolar kurunu tutmaya çalışacağını belirtti. Bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin kapalı kapılar ardından bir takım çalışmalar yaptığını ifade eden Soydan,  belirli bir tutarın üzerindeki döviz mevduatı bulunanlara TL’ye dönmeleri karşılığında süper faiz verilmesi üzerinde beyin jimnastiği yapıldığını yazdı.

Yazının bir bölümünde “Dolardaki yükseliş sürecek mi?” sorusuna cevap veren Soydan şu ifadeleri kullandı:

Aceleci hüküm vermemek lazım. Ankara’dan küçük bir azınlığa servet transferini daha da şiddetlendirmek pahasına doları kontrol altında tutmaya yarayacak yeni ürünler geliştirildiği haberleri geliyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon korumalı bir ürün üzerinde çalıştıklarını zaten açıklamıştı. Ben, ekonomi yönetiminin kapalı kapılar arkasında başka ürünler üzerinde çalıştığını da duydum.
İddiaya göre belirli bir tutarın üzerindeki döviz mevduatına TL’ye dönmeleri karşılığında süper faiz verilmesi üzerinde beyin jimnastiği yapılıyor. Bunun için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan döviz tevdiat hesapları (DTH) ile ilgili verilerin istendiği, döviz mevduatlarının detaylı analizinin yapıldığı belirtiliyor...
Kur korumalı mevduat, enflasyon korumalı ürün ya da süper faizli olası yeni ürünler… Bunların hepsi Hazine sırtından küçük bir azınlığa servet aktarımı demek. Tasarruf yapabilmek harcadığından fazlasını kazandırmayı gerektirir çünkü.
Tablo net: İktidar toplumsal adaletin içine etmek pahasına seçime kadar doları tutmaya çalışacak. Bu, doların tüm dünyadaki yükselişi ve cari açıktaki büyüme nedeniyle imkansız bir çaba olsa da…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı