Necmettin Batırel bu kez güldürecek! Enflasyonu Özgür Demirtaş büyüttü

Özgür Demirtaş ile katıldığı canlı yayında "10 milyar doları şakkadak satarım" diyen Necmettin Batırel yazısında yüksek enflasyonun sorumlusunun, -isim vermeden- Özgür Demirtaş olduğunu ileri sürdü.

EKONOMİ 16.07.2022, 16:20
11
Necmettin Batırel bu kez güldürecek! Enflasyonu Özgür Demirtaş büyüttü
Şakkadanak çıkışıyla tanınan yandaş ekonomi yazarı Necmettin Batırel bugünkü yazısında isimden vermeden daha önce polemik yaşadığı ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a isim vermeden sert sözlerle yüklendi ve enflasyonun 1 numaralı sorumlusunu açıkladı. 

Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel yazısında, Amerika’da haftalık işsizlik maaşı başvurularının 244 bine yükseldiğine de dikkat çekerek, “Beyaz Saray vatandaşını ezdirmemek için asgari ücrete %30, memur ve emeklilerine %40 zam mı yaptı? Hayır! O Türkiye’ye mahsus.” dedi. Necmettin Batırel, Euro’daki erimeden Avrupa’nın ürünlerinin ucuzlaması nedeniyle memnun olduğunu savundu. Batırel, “Bu tablo bize çok olumlu yansıyacak…” diye yazdı.

İhracat rakamlarından bahseden Necmettin Batırel, “Evet ihracat, haziran ayında 23,4 milyar dolara ulaştı, yılın ilk 6 ayında 126 milyar dolara dayandı. Bu gidişle 2022 yılını yeni bir tarihî rekorla tamamlayacağız. Sanayi üretimi mayısta yıllık bazda 9,1 artarak %8’lik tahmini aştı. İmalat sektörünün 10,7 artması çarkların ne kadar hızlı döndüğünü gösteriyor. Türk ekonomisinin istikrarlı büyüme potasında olduğunu görmek için istihdam rakamlarına bakın. Nisanda 11,3 olan işsizlik oranı mayısta 10,9’a düştü. Haziranda tek haneye ineceğiz. 1 ayda 358 bin kişi iş buldu. Toplam çalışan sayısı 31 milyona ulaştı. Hayat pahalılığı ile en büyük mücadele vatandaşa iş bulmakla sağlanır... Uluslararası kredi kuruluşları Fitch ve Moody’s, “Türkiye’nin uyguladığı yeni ekonomi programı hakkında, kredi riskini arttırıyor” demesini tersinden okuyun. Onlar bizimle ilgili övücü bir değerlendirme yapıyorsa bilin ki %100 kaybediyoruz. Tam tersi çok sert eleştiriyorlarsa bilin ki %100 doğru yoldayız. CDS’ler yani Türkiye’nin yurt dışına sattığı tahvillerin ödenmeme riskine karşı ödenen prim 900’ü aştı. Niye? Bizi faiz artışına zorlamak için… ABD faiz arttırdı ne oldu, yıkılıyor. Geçin bunu… ” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki yüksek enflasyonun sorumlusunun kamuoyunda bazı finans profesörleri olduğunu ileri süren Necmettin Batırel, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, içinde bulunduğumuz yüksek enflasyonun 1 numaralı sorumlusu kamuoyunda bazı finans profesörü olarak bilinen yıkıcılardır. Bunlar sürekli Türk lirasının ve Türk ekonomisinin aleyhinde yıllarca yorum ve görüş yayınlayarak halkı zehirlediler. Vatandaş bunları adam zannetti, korktu, elinde ne varsa yoksa dövize çevirdi, kendini garantiye aldığını zannetti. Oysa farkında olmadan enflasyon canavarını besledi, büyüttü şimdi herkesi yiyor. Bu köşede Türk’ün Türk’ten başta dostu yoktur, kendi paranıza güvenin onu yıkmayın diye söylemekten dilimde tüy bitti. Dinletemedim. Bugün bankalarda hâlâ 138 milyar dolar tutuyorlar. Kurlar yükseldi, TL eridi. Peki kim kazandı? Türkiye düşmanları... Utanmadan hükûmete suç buluyorlar. Hâlbuki bu para TL olarak kalsaydı, bugün ne kur baskısı olacak, ne de fiyatlar tavana çıkacaktı. Yatırımlar patlayacak, cari açık ve enflasyonun yerinde yeller esecekti... Gerçek suçlular ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıyor, hâlâ ahkâm kesiyor. Bu dünyada rahat etmek istiyorsan kardeşim dostunu düşmanını bileceksin. Körle yatarsan şaşı kalkarsın.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı