Necmettin Batırel zamlar için adres gösterdi: Onu ABD’ye sorun

Necmettin Batırel, artan enflasyon ve akaryakıt fiyatları için adres gösterdi. Necmettin Batırel, “Saat gibi çalışan sistem mıknatıs gibi parayı kendine çekiyor. Gülmek bizim hakkımız!” dedi.

GÜNDEM 04.10.2022, 18:25
3
Necmettin Batırel zamlar için adres gösterdi: Onu ABD’ye sorun
Yandaş ekonomi yazarı Necmettin Batırel bugünkü köşe yazısında bu kış enerji sıkıntısı çekemeyeceğimizi belirtip artan enflasyon ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar için adres gösterdi.
Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, “Hükûmet Tuz Gölü'ne alabalık tesisi yapmadı, ama altına 1,2 milyar metreküplük doğalgaz deposu inşa etti. Bu kış enerji sıkıntısı çekmeyeceğiz. "Türkiye’de fiyatlar neden yüksek, enflasyon niye zirvede hükûmet tedbir almıyor mu?" diye soranların şunu bilmesi lazım: Geçen sene 50 milyar dolar olan enerji faturamız bu sene 100 milyar doları aşacak. Akaryakıt birinci sırada olmak üzere A’dan Z’ye tüm üretim kademeleri bu artıştan ister istemez olumsuz etkileniyor. Peki, bu tablo nasıl oluştu? Onu Amerika’ya sormak lazım.” dedi.
Avrupa’ya dikkat çeken Necmettin Batırel, ABD’yi kastederek, “Ukrayna’yı NATO’ya alacağız diyerek fişekleyip Rusya’nın üzerine saldı. En büyük golü Avrupa yedi. ABD’nin dümen suyuna girdi, yaptırımlara katıldı, tarihin en büyük hatasını yaptı. Şimdi bin pişman. Ama geri döneceği yerde hâlâ ısrar ediyor. Enerjisi kesildi, fabrikaları teker teker kapanıyor, üretim durdu. Enflasyon çift haneye çıktı. Halk perişan.” ifadelerini kullandı.
“Finansal sistem çöküşe sürükleniyor.” diyen Necmettin Batırel, “İddia ediyorum! Çok yakın zamanda küresel sermaye bu süreçte istikrarlı büyüme potasındaki Türkiye’ye akacak... Herkesin gözü fal taşı gibi açılacak. Ne kur baskısı kalacak, ne de enflasyon. ABD’li uluslararası kredi kuruluşu Standard and Poor’s’un uzun vadeli kredi notumuzu B seviyesine indirmesinin arkasında bu gelişme var. Küresel sermayenin Türkiye’ye akışını önlemek istiyorlar... Ama nafile. Bugün dünyada en sağlam, en güvenilir, en yüksek kazanç sağlayan bizden başka bir ülke yok.” görüşünü öne sürdü.
Batırel şöyle devam etti:
“Eylül ayında SAMEKS, sanayi sektör endeksi 56,8'e yükselerek referans değer üzerindeki seyrini 14’üncü aya taşıdı. Yağmur gibi yeni sipariş yağıyor. Avrupa Birliği bu yıl enerji krizini atlatmak için Türkiye'ye muhtaç... Hazar gazını Avrupa'ya taşıyan TANAP boru hattı onlar için bulunmaz bir nimet oldu Orta Doğu-Avrupa ve Asya’nın göbeğinde bulunan ve 5 milyar 587 milyon dolarla Gayrisafi Milli Hasılasına oranla en çok insani yardım sağlayan ülke Türkiye 2022 sonunda dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girecek... Bütün dünyayı şaşkına çeviren yatırım, istihdam, üretim ihracata dayalı yeni ekonomi programımız sayesinde şirketlerimiz dudak uçuklatan kazançlara ulaştı. Saat gibi çalışan sistem mıknatıs gibi parayı kendine çekiyor. Gülmek bizim hakkımız!”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı