Necmettin Batırel’den akılalmaz TL yorumu! Özgür Demirtaş ne diyecek

'Şaaaak 10 milyar dolar satarım' diyen Necmettin Batırel, Türk Lirası'nın halen güçlü olduğunu savunması yok artık dedirtti. Ekonomist Özgür Demirtaş'ın ise bu yoruma ne diyeceği merak konusu oldu.

EKONOMİ 01.11.2022, 20:25
Necmettin Batırel’den akılalmaz TL yorumu! Özgür Demirtaş ne diyecek
Türk Lirası (TL) gelişmiş ülkelerin para birimleri karşısında tarihin en düşük değerlerine gerilerken yandaşlar yaptığı yorumlarla durumu manipüle ediyor. ‘Doları düşürmek için şak diye 10 milyar dolar satarım’ çıkışıyla tanınan yandaş ekonomi yazarı Necmettin Batırel ‘TL’ yorumuyla bir kez daha ‘yok artık’ dedirtti.
Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Türk Lirasını güçlü olduğunu savundu. Batırel, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Faiz tek haneye düşüyor, dış ticaret açığı artıyor, ama Türk Lirası hala nasıl güçlü kalıyor. Muhalefet buna bir türlü akıl erdiremiyor. Birisi CHP liderinin kulağına uyuşturucu ticareti ile cari açık kapanıyor diye fısıldamış O da araştırmadan çıktı söyledi, yine golü yedi.” dedi.Necmettin Batırel’in bu tweeti sonrası bazı sosyal medya kullanıcıları ise 'Özgür Demirtaş bu yoruma ne diyecek' şeklinde karşılık verdi. 
En değerli para birimleri sıralamasında Türk Lirası (TL) 2022 yılı itibariyle 193 ülke arasında 44. sırada bulunuyor. 2016 yılında 20. sırada bulunan Türk Lirası, 2020 yılında 35. sıradaydı.
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile Necmettin Batırel 2016 yılında CNN Türk’e katıldığı programda 'şakkadanak' dolar satışı diyaloğu uzun süre gündemden düşmemişti.  Canlı yayında Necmettin Batırel, 'Şaaaak 10 milyar dolar satarım' demişti.  Bu sözler karşısında Özgür Demirtaş da Batırel’e onaylamayan bakışlarla eşlik etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı