Netflix'ten tartışılacak karar! Şifre paylaşımı engelleniyor...

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca abonesi bulunan ücretli video akış uygulaması Netflix'ten çok tartışılacak bir karar geldi.

KÜLTÜR SANAT 12.03.2021, 11:35
44
Netflix'ten tartışılacak karar! Şifre paylaşımı engelleniyor...
ABD'nin Kaliforniya merkezli dizi ve film platformu Netflix, şifre paylaşımını engelleme kararı aldı.
Tek şifre kullanımının önüne geçmek isteyen platform test aşamasına geçti.
Abone sayısı geçen yıl 200 milyonu geçen veTürkiye'de 3 buçuk milyon abonesi bulunan Netflix, aynı şifreyi birden fazla kişinin kullanmasının önüne geçmek için harekete geçti.
Resmen uygulamaya sokulup sokulmayacağı henüz belli olmayan ve kısıtlı sayıdaki kullanıcılar üzerinde test edilen bu yöntem kapsamında, profil seçilirken ekranda "Bu hesabın sahibiyle aynı evde yaşamıyorsanız izlemeye devam etmek için kendi hesabınızı açmak gerekiyor" uyarısı beliriyor. Ayrıca kullanıcılardan telefon mesajı ya da e-postayla yollanan kod yardımıyla hesabı doğrulamaları isteniyor. Aboneler doğrulama işlemini tamamlamayı erteleyebiliyor ama daha sonra aynı uyarı belirtilmeyen bir süre zarfında yeniden ekrana geliyor.
Netflix'ten yapılan açıklamada "Bu deneme, Netflix hesaplarını kullananların bunu yapmaya yetkisi olduğundan emin olmaya yardım etmesi için tasarlandı" ifadesi kullanıldı.
​Platformun kullanım koşulları arasında "Hesaplar ev halkı dışındakilerle paylaşılamaz" ibaresi yer alıyor.
Netflix'in ortak kurucusu Reed Hastings, 2016'da yaptığı bir konuşmada, şifrelerin paylaşılıyor olmasının kabullenilmesi gereken bir gerçek olduğunu ama önüne geçmek için bazı yollar düşündüklerini söylemişti.
Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters da 2019'da “Tüketici dostu yöntemleri denerken, sınırları ne kadar zorlayabileceğimize de bir bakacağız" demişti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı