Nijerya Merkez Bankası Başkanı Emefiele, görevden alındı

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Godwin Emefiele yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alındı.

EKONOMİ 10.06.2023, 10:10
2
Nijerya Merkez Bankası Başkanı Emefiele, görevden alındı
Nijerya Federal Hükümet Sekreteri Ofisi Direktörü Willie Bassey, yaptığı yazılı açıklamada, Tinubu'nun yolsuzlukla suçlanan CBN Emefiele'yi derhal geçerli olmak üzere görevden aldığını belirtti.
Bassey, bu kararın, CBN ofisinde devam eden soruşturmanın ve ekonominin finans sektöründe planlanan reformların devamı olduğunu ifade ederek, şunlar aktardı:
"Emefiele'ye, soruşturmanın ve reformların sonuçlanmasına kadar CBN Başkanı olarak görev yapacak olan Başkan Yardımcısına (operasyon direktörlüğü) görevini derhal devretmesi talimatı verildi."
Emefiele, ülkede güvenlik gerekçesiyle yeni banknotları tasarladığını ancak piyasada söylenilen yeni banknotların yeterli olmadığı iddia ediliyor. Bu nedenle ülkede nakit yetersizliğe yol açmıştı.
Tinubu, seçim kampanyası sırasında, yaygın nakit sıkıntısına yol açan CBN'nin yeni naira tasarım politikasının genel seçimleri engellemeye yönelik bir girişim olduğunu iddia etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı