Normalleşmede turizm ayarı!

Türkiye yeni normal için geri sayıma geçti! Pazartesi yapılacak kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni normalin yol haritası kamuoyuyla paylaşılacak.

EKONOMİ 30.05.2021, 04:35
4
Normalleşmede turizm ayarı!
Ancak günlük koronavirüs vaka sayılarının 5 binin üzerinde olduğu ve aşılamanın ise yüzde 15’leri geçmediği bir dönemde uzmanlar normalleşme için ‘erken’ uyarısı yapıyor. Uzmanlara göre, koronavirüs tablosu iyi olduğu için değil, turizm sezonu geldiği için normalleşme adımları atılacak.
Türkiye, Pazartesi yapılacak kabine toplantısından sonra yeni normali açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak yeni normalde, yasakların yüzde 70’inin kalkması bekleniyor. Mevcut durumda Türkiye’de vaka sayıları 5 binin üzerinde seyrederken, aşılamada ise yüzde 15 seviyesi henüz geçilemedi. Böyle bir tabloda kafe ve restoranların açılması, eğitim-öğretimin başlanması için uzmanlar acele edildiğini belirtirken, erken normalleşmenin nedeni olarak ise turizm olarak gösterildi.

Türkiye, yeni normalleşme adımları için geri sayıma geçti. Daha önce 1 Haziran’da normalleşme adımlarının atılacağı duyurulurken, 1 Haziran öncesi Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Kabinede mevcut tablonun masaya yatırılarak, yeni dönem yol haritası belirlenecek. Ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni normalleşme adımları kamuoyuna duyurulacak.

Türkiye’nin koronavirüs tablosuna göre günlük vaka sayıları henüz 5 binin altına düşmezken, aşılamada ise istenen seviyeye ulaşılamadı. Hükümet tarafından daha önce yapılan açıklamalarda Mayıs sonu itibarıyla aşılamanın yüzde 70’leri geçmesi beklenirken, bu hedef ne yazık ki tutturulamadı. Mayıs ayı sonu itibarıyla aşılama yüzde 15’lerde kalmasına rağmen, Pazartesi’den itibaren normalleşme adımları atılacak. Uzmanlar normalleşme adımları için ‘erken’ uyarısı yaparken, bu aceleciliğin sebebi olarak ise turizmi gösteriyor. Uzmanlara göre normalleşme adımlarının erkenden atılmasının sebebi, koronavirüs tablosu iyi olduğu için değil, turizm sezonu…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı