Nurettin Canikli'den yolsuzluk iddialarına 750 bin TL'lik dava

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, kendisi ve ekibi hakkında ortaya atılan TMSF iddialarını dillendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtı.

GÜNDEM 19.07.2022, 11:55
5
Nurettin Canikli'den yolsuzluk iddialarına 750 bin TL'lik dava
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Bakan Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurarak, 750 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtığını bildirildi. Canikli, “Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığım manevi tazminat davasında kazanılacak tazminatın tamamı TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacaktır.” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun TMSF şirketlerine yönelik yaptığı açıklamaları 'iftira' olarak niteleyen Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına da yazılı olarak cevap verdi. 
Canikli'nin avukatı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, 28 Haziran'da partisinin grup toplantısında ve 30 Haziran'da BirGün gazetesine verdiği röportajda, Nurettin Canikli'ye yönelik hakaret ve iftiralarda bulunduğu savunuldu. Dilekçede, Kılıçdaroğlu hakkında hakaret ve iftira suçlarından soruşturma ve kamu davası açılması talep edildi. Ayrıca Canikli, aynı açıklamalar nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 750 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde TMSF’nin kayyım olarak görevlendirilmesi sürecini ve bu süreçte şirketlerin üst düzey kamu görevlileri tarafından başarılı yönetilebilmesi için oluşturdukları denetim mekanizmasını anlattı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 28 Haziran 2022 tarihindeki grup toplantısında, “Nurettin Canikli... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Bir yakınını Boydak Holding'e getirip kayyum olarak atıyor. Slovakya'da bir depo yapmamız lazım diyorlar. Oraya dünyanın parasını gönderiyorlar, 20 milyon Avro gönderiyorlar. Bu para yok şu an yok, adam da yok ortada. Hem 20 milyon Euro yok hem de kendisi yok. Bir kanun getiriyorlar, bu şekliyle, kayyum atanırsa kayyumun yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin, bu karar görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mahalli ve cezai sorumluluğu doğmaz diyor. Malı götür hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor, Saray da arkanda kapı gibi duruyor. Böyle bir kanunu bu Meclis'e kabul ettirdiler.” demişti.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 30 Haziran 2022 tarihinde BirGün gazetesine verdiği röportajda ise şunları söylemişti:
“TMSF’den sorumlu Bakan olarak görev yaptığı 24.05.2016-19.07.2017 tarihleri arasındaki Başbakan Yardımcılığı döneminde; yönetim kurulu üyelikleri, grup şirketlerin sayısının fazlalığına göre 3 ile 11 kişiden oluşan kamu-özel sektör dengesi üzerine oturtulmuş, yönetim kurulu başkanları üst kamu görevlileri arasından görevlendirilmiş, özel sektörden atananlar yönetim kurulu başkanı yapılmamıştır. Örneğin, kamuoyunda bugünlerde tartışma konusu olan Boydak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, Fon Kurulu Üyesi Muhittin Gülal ve daha sonra da yine Fon Kurulu Üyesi Yılmaz Şener yapmışlardır. Koza Altın şirketinin yönetim kurulu başkanlığı, müvekkilin görev dönemi boyunca, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakim Ergün Ergil tarafından yerine getirilmiştir. 04.07.2017 tarihi itibariyle, Fon Kurulunun ve Başbakan Yardımcılığı (Sayın Nurettin CANİKLİ) Makamının kararlarıyla büyük bölümü kamu personeli olmak üzere bu şirketlere toplam 312 kişi yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştır.”
“Dünyanın hiçbir yerinde, yolsuzluk yapılan kişiye, “Senin hakkında soruşturma açılmayacak” diye kanun çıkarılmaz. Kayyumun yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevleri yerine getiren kişinin, bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu olmamaktadır. Hırsızlık yap, haksızlık yap, çal, hiçbir sorumluluğu olmayacak.Canikli bu işin göbeğindedir. Ona çağrı yapalım sizin aracılığınızla. Kendisinin ve yakınlarının mal varlığı açıklansın. Hesap uzmanıyım. O da eski maliye müfettişi. Aynı maaşı alıyorduk. Benim mal varlığımı ben internet siteme koyuyorum. Altına imzamı atıyorum. Canikli de açıklasın mal varlıklarını. Bakan olarak aldığı para varsa ben de milletvekili olarak alıyorum. Bir kişi siyasete girdikten sonra zenginleşiyorsa o kişi malı götürüyor demektir. TMSF’nin başına bazı kişiler atandıktan sonra belli simsarların çıktığını, “Hangi fabrikaları almak istiyorsun, yeterli komisyonu verirseniz tüm imkanları sağlarım” diye listeleri götürüp belli iş adamlarına verdiklerini biliyoruz. Bunları gelip bana anlattılar. Canikli temiz bir insan değil. Görünen tablo o. Ticari Sicil Gazetesi’nde Canikli’nin Boydak ile ilgili yayınlanan sayısında ismi var. “Benim ilgim yok” diyor. İlgin de var bilgin de var. Her türlü imkanı sen onlara sağladın. Güvenceyi sen verdin. Bu kanun çıkarken itiraz etmesi lazımdı. “Bu kanun politik olarak benim geleceğimi karartan bir kanun” demesi lazımdı. “Bu kanun böyle çıkarsa Canikli haksız yere suçlanır” demesi lazımdı. Tam tersi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı