Son Dakika

ÖĞ-DER 17 yaşında

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde, ‘PEYGAMBERÎ eğitim metodu’nu yaymak ve ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ şuuruyla kurulan Şuurlu Öğretmenler Derneği, 17. yıl dönümünü kutluyor. 

EĞİTİM 14.10.2022, 08:00
4
ÖĞ-DER 17 yaşında
Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde kurulan ve pozitif bilimlerde güçlü bireyler yetiştirmenin yanı sıra “Önce Ahlak ve Maneviyat” düsturuyla hareket eden ÖĞ-DER, 17 yaşına girdi. Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin 17. yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklamasında bulunan ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, ÖĞ-DER’in sağlam temelli ilkeleri ile şuurlu bir gençlik ve şuurlu bir eğitimcilik modeli ile vasıf ve yetkinliklerini sürdürdüğünü belirterek, 17 yıldır yapılan ve halen yapılmakta olan çalışmaların önemine dikkat çekti.

ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Türkiye’nin gençleri şuurlu öğretmenler elinde yetişecektir’ çizgisinde hareket ettiğini belirterek, “ÖĞ-DER’imiz 17 yılı geride bıraktı. Şuurlu nesiller yetiştirmenin şuurlu öğretmenlerin elinden geçtiği bilinciyle 17 yıldır faaliyetlerine devam eden ÖĞ-DER, eğitimin merkezine ‘Önce Ahlak ve Maneviyatı’ koyarak imanlı gençliğin yetişmesine öncülük etti. Eğitim faaliyetlerinin merkezine ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturunu koyan Şuurlu Öğretmenler Derneğimiz, geride bıraktığı 17 yılda on binlerce öğretmen ve öğrencinin hayatına dokundu. Her geçen gün daha fazla öğretmen ve öğrenciye ulaşan ÖĞ-DER, şuurlu bir neslin yetişmesi gayesiyle gece gündüz çalışıyor” ifadelerini kullandı.

ÖĞ-DER’in kurulmasında Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Ahmet Geniş, “ÖĞ-DER’in kurulmasının fikri sahipliğini yapan değerli Erbakan Hocamız her zaman eğitime, eğitimciye ve gençliğe büyük önem vermiştir. Okul kurdelesini keserken okulun müdürüne: ‘Çocukların kalbine ne koyacaksınız?’ diye sorarak ahlak ve maneviyatı önemsemiştir. Merhum Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın, ‘Eğitimde asıl mesele çocukların kalbine ne koyduğunuzdur’ sözünü hatırlatmak istiyorum. Çocuklarımızın kalbine Allah ve Peygamber sevgisi, vatan, millet sevgisi koymalıyız. Yeni bir dünyanın ve lider Türkiye’nin gençleri şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir” şeklinde konuştu.

Bütün eğitimcileri ÖĞ-DER çatısı altına davet eden Ahmet Geniş, “‘Yeniden büyük Türkiye’yi sizlerin yetiştirdiği gençler kuracak’ diyerek ÖĞ-DER’in kurulmasına vesile olan değerli hocamız, şuurlu olmayı çok önemsediğini göstermek içinde derneğimizin isminin önünde ‘Şuurlu’ isminin olmasını özellikle istemiştir. Bizler ÖĞ-DER olarak, Erbakan Hocamızın bıraktığı yüce dava yolunda çalışarak yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hedefine sahip bir nesil yetiştirmeyi kendimize vazife sayıyoruz. Tüm eğitimcilerimizi de Şuurlu Öğretmenler Derneği çatısı altına bir araya gelmeye davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı