Öğrenciler dikkat e-Okul ile e-Karne görüntüleme nasıl yapılır?

Okullarda birinci dönemin sona erdi. Ve karneler verildi. Öğrenciler ve veliler e-Okul ile e-Karne görüntüleme nasıl yapılır merak ediyor. İşte detaylar...

EĞİTİM 25.01.2021, 16:05
15
Öğrenciler dikkat  e-Okul ile e-Karne görüntüleme nasıl yapılır?
Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim uzaktan devam ediyordu.
İlk yarıyıl geçtiğimiz Cuma günü sona erdi.
E-okul yoğun ilgi gören e-okul, koronavirüs pandemisi sebebiyle kullanımı artan uygulamalar arasında.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre pandemi dolayısıyla hareketliliği artırmamak için karneler e-Okul sistemi üzerinden dijital olarak veriliyor. 

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.
Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.
Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz.
Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

e-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. Pandemi sürecinde karneler Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı