Son Dakika

Öğrencilere ‘rastgele’ PCR testi: Velilerden onay istendi mi?

Öğrencilere ‘rastgele’ PCR testi uygulaması bugün başlıyor. Peki velilerden onay istendi mi? İşte merak edilenler...

EĞİTİM 13.09.2021, 08:45
12
Öğrencilere ‘rastgele’ PCR testi: Velilerden onay istendi mi?
Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca, örnek olarak seçilecek okullardaki öğrencilerde koronavirüs taramasının yapılacağını açıklamıştı. Koca, PCR testinin belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacağını belirtmiş ancak velilerin tepkisi üzerine de okullarda yapılacak PCR testleri öncesinde velilerin bilgilendirilip onaylarının isteneceğini duyurdu.
Koca, “PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" demişti.
Koca’nın duyurduğu çocuklarda PCR testi taraması için verdiği tarih bugün başlıyor. Peki velilere onay için başvuruldu mu?

Koca,  düzenlediği basın toplantısında okullarda yüz yüze eğitime geçilmesinin salgına etkisinin sorulması üzerine “Pazartesiden itibaren illerimizde, bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da ayrıca öğrencileri de taramak istiyoruz” demişti. Bu sözler ise “Çocuklarımıza dokunamazsınız” diyen velilerin büyük tepkisi ile karşılaşınca, Koca ertesi gün sosyal medya hesabından velilerin onayının alınacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı